Annons
Tisdagen den 26:e oktober
Dagens namn: Amanda, Rasmus

Sadat Karim fixade första trepoängaren

Sadat Karim håller krutet torrt. Med sina två mål mot Jönköping Södra visar han sin klass.
Arkivbild

Uppdaterad 19.25

BoIS tog årets första seger i Superettan då de på bortaplan besegrade Jönköping Södra på Borås Arena inför 1 012 åskådare på lördagen. De randiga vann med 2-0 och det var Sadat Karim som stod för båda målen.

Annons
 

Första halvlek började ganska trevande men efterhand så tog Jönköping tag i taktpinnen. Men BoIS försvarade sig väl och smålänningarna hade bara en ordentlig målchans då ett skott styrdes i stolpen.

Inför andra halvlek tvingades BoIS målvakt Viktor Noring byta efter problem med ljumskarna. Därför kom BoIS ledningsmål i den 57 minuten som en överraskning. Det var Sadat Karim som vände bort en försvarare och pricksköt in bollen till höger om J-södrakeepern.

Efter målet förändras matchbilden. Jönköping lyfter upp sina spelare men riktigt hett blev det aldrig. Istället skapades ytor för BoIS och det var efter en snabb omställning som Adi Nalic hittade Sadat Karim med ett perfekt inlägg och anfallaren hade bara att sätta foten till bollen för att göra sitt och BoIS andra mål.

Siffrorna kunde blivit ännu större men några sura miner för de missade målchanserna syntes inte i det randiga lägret efter nästan sex tilläggsminuter.

Agim Sopi var uppenbart lättad efter matchen.
– Det är fantastiskt roligt. Vi ville idag komma till fler avslut och så skedde också. Dessutom var det skönt att hålla nollan, sa han till Cmore direkt efter matchen.

Sadat Karim var av naturliga skäl glad även han.
– Det är skönt att ha fått igång målskyttet. Jag har ju haft en del skadebekymmer men bevisligen så är jag tillbaka i god form, säger han till TV-kanalen.

Nästa match för BoIS spelas tisdagen den 17 april då de randiga tar emot Örgryte på Idrottsplatsen i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser