Annons

The Ark-gitarrist söker talanger

Mikael Jepson från ett tillfälle när han gästade Kulturskolan. Nu sitter han i juryn som ska plocka fram vem som ska få Guldnoten  i Glumslöv.

Efter ett års uppehåll återlanserar Glumslövs byalag Glumslövs musikfonds stipendium – Guldnoten. Stipendiet syftar till att stötta unga musiktalanger med anknytning till Glumslöv eller dess omedelbara närhet.
– I en by där flera internationellt erkända musiker har bott eller har sin hemvist är tanken nära om Glumslöv som plantskola för unga musiktalanger, säger Leila Khammari, ledamot Glumslövs byalag.

Annons
 

Stipendiaten erhåller vid utdelningen under höstens Glumlövsdag, förutom ett diplom, en summa om 2 000 kronor.
– Dessutom får stipendiaten möjlighet att träffa och ställa frågor till Glumslövsbon Mikael Jepson. Han är som bekant en internationellt erkänd musiker som bland annat rönt stora framgångar med rockbandet The Ark.

Glumslövs byalag erhöll den första ekonomiska insatsen till Guldnoten med anledning av byns 1200- årsfirande och Landskronas 600-årsjubileum. Insatsen skänktes av Landskrona stad och överlämnades under högtidliga former av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg i samband med en bejublad konsert på Örenäs slott den hösten 2012. Den första utdelningen av Glumslövs musikfonds stipendium delades ut året därpå  till Joel Aspeheim under konserten som arrangerades med anledning av byns och Landskrona stads jubileum.

Följande musiker har tidigare erhållit stipendiet.
2013 Joel Aspeheim
2014 David Petersson-Eklundh
2015 Eric Siggelkow
2016 Jack Nordström

Årets jury utgörs av Mikael Jepson, musiker och designer, Leila Khammari, ledamot Glumslövs byalag, Sigyn Nilsson Broberg, President Landskrona-Glumslövs Rotaryklubb samt Monica Sandell, rektor Glumslövs skola.

Fram till den 1 maj är ansökningstiden öppen för Guldnoten 2018. Formulär och information finns på www.glumslovsbyalag.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser