Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

En påskturné i gula nyanser

Hjördis Thelander framför sina antagna verk på Kullasalongen i Krapperup. Tre blyertsteckningar i storformat med titlarna The Cosmic Egg – 1,2 och 3. Foto: Sayed Khatib.

Gulklädda från topp till tå åkte på långfredagen konstnärerna Jonni Ekdahl och Hjördis Thelander på en ”Art Tour” och besökte olika platser som visade deras konst.

Annons
 

Jonni Ekdahls bil var dagen till ära försedd med iögonfallande  stora gula “ägg” på flaket
Jodå, vi hade gula kläder också – är det Påsk så är det, säger Hjördis Thelander.

Konstnärerna började på den jurybedömda utställningen “Kullasalongen” på Krapperups konsthall, åkte därefter till Solsäter i Räng, vidare till Romele konsthalll och deras vårutställning och sist till Galleri Isie Tio.
– Vi hade målningar på alla ställena så vi jobbade hårt för att hinna med allt, berättar Hjördis Thelander.

Till årets upplaga av den jurybedömda Kullasalongen i Krapperups konsthall kände sig  170 konstnärer manade att ansöka, 50 antogs.
– Vi blev enormt glada när vi båda kom med. Jag själv blev extra glad eftersom jag bara lämnade in tre av fem möjliga – och fick alla tre antagna, säger Hjördis Thelander.

Årets jury på Kullasalongen utgjordes av Jakob Simonson, konstnär Malmö, Thale Vangen, konstnär Malmö samt Cecilia Widenheim, chef för Malmö konstmuseum. Utställningen kan beskådas till och med den 13 maj.

För den som planerar en konstrunda till helgen kan nämnas att Jonni Ekdahl och Hjördis Thelanders konstverk då även kan beskådas på:

Galleri Isie Tio,
Flintan 41-68, 231 99 Klagstorp
Här håller man öppet till och med söndagen den 8 april.

Samt på Romele Konsthall.

Det var många besökare på vernissagen i Krapperups konsthall, när Kullasalongen öppnade på långfredagen. På bilden är det Hjördis Thelanders antagna verk som är i fokus. Utställningen vara till och med den 13 maj. Foto: Sayed Khatib.

Jonni Ekdahl och Hjördis Thelander körde Skåne runt på Långfredagen då de besökte fyra av de gallerier som ställde ut deras konst. Gula kläder kändes helt rätt under påsken, för dessa konstnärer som också hade med sig ett gäng okläckta stora gula “ägg” på flaket. Foto: Sayed Khatib.

Läs mer: Från Åstorp till Florens på ett halvår

 

En kommentar till "En påskturné i gula nyanser"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Landskronakonstnärer satsar internationellt

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser