Återvinningsstation i Härslöv

En ny återvinningsstation är på gång i Härslöv.
En ny återvinningsstation är på gång i Härslöv.

Den 12 april ställs en ny återvinningsstation ut på Aspavägen i Härslöv. Återvinningsstationen är resultatet av ett samarbete mellan Landskrona Stad, Byalaget i Härslöv och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Placeringen av den nya stationen kommer att göra det lättare för boende att återvinna sina förpackningar och tidningar. Stationen är efterlängtad då många i Härslöv har efterfrågat en återvinningsstation i sitt område, skriver FTI i ett pressmeddelande på tisdagen.
– Efter ett fint samarbete med både Landskrona Stad och Byalaget i Härslöv har vi nu lyckats hitta yta för en återvinningsstation i området. Det är jätteroligt att få till denna station, säger Jenny Randborg, regionchef på Förpacknings – och Tidningsinsamlingen, FTI.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till ett aktivt sparande på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

– Med den här nya stationen på plats hoppas jag att vi kan underlätta för invånarna i Härslöv att på ett enklare sätt återvinna sina förpackningar och tidningar, säger Jenny Randborg, FTI.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Länktips

Till arkivet