Annons

BoIS föll i premiären

2 862 åskådare såg årets premiär för BoIS på IP då de tog emot Falkenbergs FF på påskdagen.

Uppdaterad 21.00

På söndagen var det äntligen premiär för BoIS i Superettan då Falkenbergs FF gästade IP. De randiga får godkänt för sin insats men det var den före detta BoIS-tränaren Hasse Eklunds killar som var mer effektiva och kunde därför ta med sig tre poäng till Halland. Matchen slutade 2-3.

Annons
 

2 862 åskådare trotsade kylan och tog sig till Idrottsplatsen i Landskrona när det på söndagen äntligen spelades Elitfotboll efter att BoIS tillbringat tre säsonger i Söderettan. Premiärmotståndare var Falkenbergs FF vilka slutade fyra i Superettan förra året.

BoIS visade dock inte någon överdriven respekt för de gulklädda hallänningarna. Tvärtom. De randiga visade prov på bra passningsspel och skapligt högt tempo. Vad som saknades var de där riktigt vassa lägena. Det innebar att när gästerna gjorde 0-1 i första halvlekens sista sekund så var detta inget rättvis resultat när det var dags för pausvila.

BoIS började skapligt även i andra halvlek och när Monday Samuel dundrade in 1-1 efter fint spel så vädrade BoIS-publiken optimism.

Men det var ungefär då som Falkenberg började ta kontroll över matchen. De satte betydligt hårdare press på BoIS-försvaret och en stor del av spelet förlades till fel planhalva sett med BoIS-ögon.

I minut 69 kom därför Falkenbergs 1-2 inte överraskande då Tobias Karlsson nickade in en hörna. Och när före detta BoIS-anfallaren Erik Pärsson gjorde 1-3 till gästerna i 83:e minuten trodde de flesta att matchen var slut.

Men BoIS ville annorlunda. De arbetade in sig i matchen igen och Sadat Karim kunde göra 2-3 på straff efter att Viktor Svensson blivit nerdragen i straffområdet.

Därefter följde 10 minuter av chansfotboll. BoIS öste på och Falkenberg bara väntade på kontringsläge. Men trots bra chanser åt båda håll så slutade matchen 2-3 till Falkenberg.

BoIS tränare Agim Sopi var nöjd med första halvlek men saknade ett par detaljer.
– Jag hade önskat att vi hade snabbare spelvändningar. Men visst hade vi mycket boll men utan att hota. Sedan kommer deras första mål väldigt psykologiskt för dom, sa han efter matchen.
– Vi måste komma till fler avslut helt enkelt. Sedan kan man reagera på att vi förra säsongen inte släppte vi in ett enda mål på någon fast situation. Idag släppte vi in ett.

BoIS lagkapten Philip Andersson var fåordig efter matchen.
– Det är aldrig kul att förlora och vi har en del att jobba med. Men det är skönt att säsongen är igång, sa han.

Och Agim Sopi blickar framåt.
– Detta var första matchen och det återstår 29 att spela. Nu ska vi analysera vad vi måste bli bättre på till nästa match.

Årets första randiga startelva.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser