Annons

Stort avbräck för Kronan inför seriefinalen

Ett stort avbräck för Kronan VBK inför helgens seriefinal är att Ebba Norstedt, en av lagets absolut bästa spelare, skadade knäet så pass illa att det nu väntar en lång rehabilitering. Foto: Mattias Keisner.

Kronan VBK laddar för fullt inför årets match, seriefinalen mot Svedala på söndag. Men uppladdningen fick i förra veckan ett riktigt tråkigt avbrott. Ebba Norstedt, en av lagets absolut bästa spelare, skadade knäet allvarligt och missar helgens match.

Annons
 

– Ebba har varit vår genomgående bästa spelare i baklinjen hela säsongen och hon har även utvecklat sitt anfallsspel och varit otroligt nyttig för laget här, säger Marie Saxne, coach för Kronan.

Detta förbättrar ju såklart inte läget inför den viktiga matchen och det blir en tuff position att fylla, men laget har många hungriga ungdomar och  en bra bredd i truppen.
– Det viktigaste är att Ebba får rätt hjälp och kan ta sig tillbaka så fort det går beroende på hur allvarlig skadan är. Magnetröntgen gjordes i veckan så det dröjer några dagar innan diagnosen kommer, men det lutar åt avslitet främre korsband vilket innebär en längre tids rehab. Ebba har ambitioner att spela på högre nivå och det viktigaste är att hon blir frisk nog att kunna fortsätta följa sin dröm.

Positivt inför matchen är att tre av klubbens ungdomar födda 2002 har blivit uttagna i Skånelaget: Agnes Johannesson, Lykke Nilsson och Jovana Kisic.

Matchen mot Svedala spelas på söndag klockan 17:00 i Borstahusen IH. Vinnaren tar steget upp i division 1.
– Det kommer att vara fullt ös, både på plan och på läktaren och även om volleyboll inte är en stor sport i Landskrona så hoppas vi att Landskronaborna letar sig ut för att heja fram laget till serieseger, avslutar Marie Saxne.

Kronan firar vinsten i bortamötet mot Svedala. Upprepar sig scenariot på söndag i Borstahusen. Foto: Robert Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser