Annons

Kronans U18-tjejer klara för SM

Kronans U18 har spelat SM-kval och det gick galant. Laget som tog sig till SM består av:
Uppe från vänster: Amanda Egvärn, Patrycja Winiarska, Ronja Keijsner, Lykke Nilsson och Agnes Johannesson.
Nere från vänster: Emilia Saxne, Moa Mellblom, Lova Nilsson samt Jovana Kisic.
Foto: Mattias Keijsner.

Under söndagen spelades andra steget i SM-kvalet i volleyboll för tjejer födda 2001 och senare. I den södra poolen deltog de tolv lag från Skåne, Halland och Småland som hade klarat sig förbi det första kvalsteget och det var fem platser till SM som stod på spel. Landskronalaget Kronan som börjar få en viss rutin på just SM-slutspel var naturligtvis inställda på en av dessa platser.

Annons
 

Kronan ställdes i gruppspelet mot Gislaved, som man enkelt avfärdade med 25-9, 25-8 och Eneryda som blev lite tuffare men ändå en relativt säker vinst, 25-20 och 25-22.
– Lite nerver som ledde till för många egna misstag, men vi var det klart bättre laget. Därmed vann vi gruppen och gick direkt till kvartsfinal, meddelar coacherna Karolina Karlsson och Marie Saxne.

I kvartsfinalen ställdes Kronan mot Sveriges största förening, Lunds VK, och här började man skakigt men hade ändå övertaget hela tiden.
– Vi vann första set med 25-20. I andra set höll vi nere misstagen och visade vad vi kan. 25-10 och en plats i semifinalen och därmed också i SM-slutspelet säkrat. Lyckan var total.

Dock var det direkt match mot förhandsfavoriterna från Engelholms VS och här startade Kronan riktigt bra och hade greppet om första set.
– Men, som så många gånger förut kommer nerverna fram och vi tror inte riktigt på att vi kan slå EVS. De tar första set med 25-21 och sedan är vi aldrig riktigt med i andra, 14-25. Det blev till att ladda om för bronsmatch mot Smålands bästa lag Ljungby VK, som vann SM för tjejer födda 2002 och senare i fjol. Vi startade bra och spelade bra försvar och varierat anfallsspel och vann första set med 25-21. I andra set tappar vi spelet helt och även setet med klara 25-16. I skiljesetet började vi bra men Ljungby kom ifatt och förbi. Vi tog sen ikapp till 10-10, men några slarviga misstag senare var setet Ljungbys med 15-12 och därmed också bronsmedaljerna.  

Det fanns såklart en hel del ljuspunkter och några spelare presterade på topp när de fick chansen.
– Jovana Kisic var riktigt stabil hela dagen och stod för idel bra insatser trots att hon spelade på en helt ny position. Och Lova Nilsson och Emilia Saxne stod för flera bra inhopp under dagen. Samtliga spelare gjorde bra insatser under dagen, men vi behöver blir bättre på att tagga till och prestera på topp när det gäller. När vi spelar på topp kan vi slå alla lag, men vi måste jobba mer med det mentala inför SM-slutspelet som går av stapeln den 12-13 maj i Jönköping. Samtidigt är det en ganska skön känsla att inte vara nöjd, trots att vi igår stod för klubbens bästa insats i ett SM-kval någonsin. Det här laget vill mer, avslutar Karolina Karlsson och Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser