Annons

Traditionsenligt påskstök på gång

Landskrona museum bjuder in till sitt traditionsenliga påskstök då det i vanlig ordning sjuder av aktiviteter såväl utanför som in på museet.

Reservera söndagen den 25 mars klockan 12.00–16.00 för musik, pyssel och påsklekar –det är nämligen återigen dags för Landskrona museums traditionsenliga påskstök.
Årets påskstök har temat “vårens djur”.
– Välkommen att tillverka hönor, harar och andra djur i museets pysselrum och se ett spännande bildspel med djur av fotografen Astrid Bergman Sucksdorff i filmsalen. I Minnesbanken arrangeras det ett klurigt djurquiz och under dagen kan även de yngre barnen tävla i att hitta de djurungar som gömt sig på museet, meddelar Carita Hermansson på museet.

Annons
 

Klockan 14.00 ska årets kattakung eller kattadrottning koras på Kasernplan i samband med den årliga ryttarleken ”Slå katten ur tunnan”. Denna gamla tradition från trakten arrangeras av museet och Skånska husartroppen. Efter ryttarlekarna bjuds det på liveunderhållning med svensk musik från 1940- och 60-talet i Café Nell Walden.

Landskrona biodlarförening gästar museet under dagen och visar och berättar om bins fascinerande liv och som traditionen bjuder finns Landskrona Syförening af 1872 på plats med sitt handarbetslotteri. Detta och mycket annat spännande händer denna söndagseftermiddag.
– Sist men inte minst – vem vågar smaka på museets egentillverkade påskbubbel?

– Varmt välkomna söndagen den 25 mars klockan 12.00–16.00! Det är som alltid fri entré, avslutar Carita Hermansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser