Annons

Nu återstår seriefinalen för Kronan

Kronan Volleybollklubb ångar på. I helgen besegrades Lund på bortaplan med 1-3 efter setsiffrorna 21-25, 10-25, 25-20, 19-25.  Därmed bärgades säsongens 15 seger på lika många försök.  Nu återstår blott en match,  hemma mot Svedala söndagen den 25 mars, vilket blir en ren och skär seriefinal där vinnare

Annons
 

n tar steget upp i division 1.

Kronan knep programenligt segern mot bottenplacerade Lund i helgen.
– Vi testade att ställa upp utan våra mest rutinerade spelare i inledningen av matchen. Det var en ganska nervöst och jämnt men vi lyckades ändå ta första set ganska komfortabelt, säger tränare Marie Saxne.

I andra set trillade spelet på plats och Krona ryckte direkt från start. Efter halva setet hade Landskronalaget 10 poängs ledning.
– Vi spelade enbart med tjejer födda 2001 och 2002 och de spelade riktigt bra. I tredje set började vi med detta unga lag och det fina spelet fortsatte fram till mitten av setet. Därefter fick Lunds bästa spelare igång sina servar och vi tappade nio raka poäng och förlorade setet.

I fjärde set bytte Kronan in lite mer rutin och tog hem det och matchen
– Vi fick en bra genomkörare för våra U18-tjejer som spelar SM-kval på söndag i Falkenberg, och tre härliga poäng. Bäst i  hos oss var våra U18 spelare Amanda Egvärn och Moa Mellblom, säger Marie Saxne som nu på allvar kan blicka mot den spännande seriefinalen i sista omgången.

Rysare väntar i seriefinalen
Kronan har gått genom division 2 södra obesegrade så här långt, men det betyder inte att seriesegern är klar. I hasorna jagar ett revanschsuget Svedala, som endast förlorat mot just Kronan.
Det skiljer 2 poäng mellan lagen. Och lagen möts i sista omgången, söndagen den 25 mars klockan 17:00 i Borstahusen IH.
– Det är alltså upplagt för en riktig seriefinal där inte bara seriesegern står på spel, utan även den åtråvärda platsen i division 1 nästa säsong, säger Marie Saxne. 

– I ärlighetens namn borde båda lagen få vars en plats i division 1 med tanke på hur överlägsna båda lagen varit i serien i år, och det spel som lagen kan prestera platsar helt klart i ettan. Men, det ska spelas om en plats och det blir en riktig rysare. Har man aldrig sett en volleybollmatch innan så är detta ett bra tillfälle att få se en bra match. Naturligtvis är det gratis inträde och det finns fikaförsäljning i hallen, avslutar Marie Saxne.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser