Och de nominerade är…

Niclas Lundblad är hängiven sitt jobb som krögare och kock. Genom sitt företag Borstahuskrögarna arbetar han hårt för att personalen ska trivas och må bra.
Niclas Lundblad är hängiven sitt jobb som krögare och kock. Genom sitt företag Borstahuskrögarna arbetar han hårt och engagerat för att personalen såväl som gäster ska trivas och må bra.

Nu är  det klart vilka företag och personer som är nominerade i de olika kategorierna vid Näringslivsgalan på Örenäs Slott nästa lördag.

Tanken med priserna på Landskrona Näringslivsgala den 17 mars är att uppmuntra företagare som utfört en prestation i Landskrona och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.I ett Landskrona med hög arbetslöshet är företag som kan skapa nya jobb högvilt.

En av hörnpelarna i vår välfärd är företagsamma människor som startar och driver företag som sedan expanderar och anställer. Därför är ”Årets jobbskapare” galans mest prestigefulla pris. Byggföretaget Teamab är ett av tre nominerade företag i kategorin men det enda som inte är nystartat.

Teamab omsätter närmare 100 miljoner kronor om året och företaget utvecklas ständigt.
– Vi har gått från 22 anställda till 47 på tre år och vi fortsätter att anställa fler, säger företagets VD Roger Jönsson och menar att det lokala företagandet är viktigt.
– Vi har många fasta kunder här i Landskrona och nästan alla som jobbar hos oss bor i staden och handlar här, säger han.
– Vi har även en hel del kunder i Malmö, så vi ligger i startgroparna att öppna en filial där också, säger han.

Roger Jönsson är av naturliga skäl glad för att hans företag uppmärksammas på detta vis.
– Det är jätteskoj. Dom var här och filmade oss igår. Sådant är man ju inte van vid, säger han och skrattar.

Nominerade i kategorin Årets jobbskapare är, Biltema, Engelska skolan och Teamab.

I kategorin Årets rookie/nyföretagare ska personen genom sitt företagande ha varit nyskapande ,bidragit till en förnyelse av näringslivet i Landskrona eller åstadkommit något som sticker ut, känns fräscht, vilt eller vågat. Nominerade här är: Liza Grevblad – Vill bada, Niels Mouritzen – Camp Ven och Per-Gunnar Hansson – P-G & hans vänner.

Årets dragare i stadskärnan heter ett av prisen och här handlar det således om att locka besökare till centrum. De nominerade är: Landskrona Foto, Royal Design samt Skumpa & Spalje.

Nätverket Företagsarenan har som mål att stärka företagsklimatet i Landskrona och på galan står man bakom priset ”Årets arbetsgivare”. Här vill man prisa ett företag som har förmågan att med värdegrundsarbete attrahera och rekrytera nya talanger samt kan behålla medarbetare och skapa engagemang. De nominerade i kategorin är: Alfdex, Borstahuskrögarna och Vardagshjälten.

Samtliga vinnare meddelas på galan den 17 mars då vi även får veta vem som får Årets hederspris samt vem som blir Årets Företagare för 2017.

Till arkivet