Annons

14:e raka vinsten för Kronan

Iris Carlsson Hagel utsågs till matchens lirare. Foto: Privat.

Kronans segertåg fortsätter och det återstår nu två matcher av säsongen. Det börjar dra ihop sig mot ett avgörande. På spel står en plats i division 1 till nästa säsong och Kronan sitter just nu i förarsätet.

Annons
 

Inför matchen i helgen mot Ystad hade  Kronan 13 raka vinster och på pappret skulle det bli en enkel match.
– Men, det är lätt att glömma nuet och istället för tidigt fokusera på framtida matcher.  SM kval steg 2 väntar för U18 med spelare från mer än halva damlaget och tabelltvåan Svedala väntar i en seriefinal i sista matchen den 25 mars, säger Marie Saxne, coach för Kronan VBK.
Det vill ju till att både vi och Svedala, som endast förlorat en match – mot oss, vinner resterande matcher fram till det mötet. Och Ystad har ett ungt och talangfullt lag som i första set fick allt på plats i sitt spel, medan vi verkade vara någon annanstans i tankarna. Vår vanligtvis stabilaste spelare Maria Waldh lider av ryggsmärtor och var sig inte alls lik inledningsvis och det skapade lite oro på plan. Men trots underläge 21-23 så tog vi oss samman och spelade hem setet med 26-24 och vi kunde pusta ut.

I andra set ersattes Maria Waldh av 15-åriga Lykke Nilsson, som kom in och spelade som om hon vore 25. Lugn stabilt och med ett stort självförtroende.
– Hela laget höjde sig ett snäpp och vi hade en betryggande ledning med 18-10 när vi genomförde några byten för att fler skulle få komma in och känna på hetluften. All heder åt inhopparna som gjorde vad de skulle, men som lag blev vi osäkra och släppte några onödiga poäng och plötsligt var siffrorna inte så betryggande längre. Men tillsammans klarade tjejerna av att bryta Ystads poängsvit och vi drog ifrån igen till 25-20.

 I tredje set var det aldrig något snack. Passaren och lagets hjärna, spelfördelaren Moa Mellblom, 17 år, gjorde ännu en kanonmatch och servade upp Kronan till en 7-0 ledning som laget sen höll resten av setet. Matchen avslutades .
– Iris tog även hem lagets interna MVP-pris efter en riktigt stabil och bra match. 3-0 och den fjortonde raka segern. Det här var en riktig laginsats där många klev fram när vi inte kunde förlita oss på Maria, säger Marie Saxne.

Till helgen väntar Lunds VK på bortaplan, en lite knivig uppgift då Lund kan låna ner spelare från lag i högre divisioner.  Därefter  väntar Svedala på hemmaplan i vad som med största sannolikhet blir en direkt avgörande match om division 1 platsen.
Det kommer att bli en tuff uppgift och eftersom Svedala har sitt förstalag i Elitserien förväntar vi oss att de kommer att låna ner spelare därifrån. Den lyxen har ju inte vi, men vi har en bra trupp och vi tror på oss själva ändå. Vi hoppas på stort stöd från Landskronapubliken i Borstahusen IH söndagen den 25 mars klockan 17:00. Gratis inträde och fullt ös utlovas, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser