Ny styrelse vill öka intresset för BoIS

Urban Jansson valdes på måndagskvällen till Landskrona BoIS ordförande.
Urban Jansson valdes på måndagskvällen till Landskrona BoIS ordförande.

Måndagen var lite av en mötesdag. Kommunfullmäktige avhölls precis som LISAs hundrade årsmöte. Men mest intresse var det utan tvekan i Folkets Hus stora festsal där BoIS höll ett historiskt möte. Över 200 passerade ingången innan mötet drog igång en dryg halvtimme efter utsatt tid.

Förutom att Urban Jansson valdes till ordförande och Gabriel Munck valdes till ledamot så ansåg årsmötet att Per Skånberg, Lennart Neander, Daniel Stålhammar, Jonas Torines och Torgny Andersen ska leda föreningen under 2018.

När det var dags för punkten för val så gick valberedningens sammankallande Göran Andersson upp och informerade om att de som valberedningen föreslagit till styrelsen avböjt. Dessutom hade resten av styrelsen valt att hoppa av. Det var dock ingen tvekan om att medlemsförslaget vann gehör. Urban Jansson valdes precis som övriga ledamöter.

Det ventilerades en hel del om hur styrelsen ska lyckas knyta till sig fler sponsorer. På mötet framkom nämligen att 24 sponsorer överväger att säga nej till fortsatt sponsring. Men trots detta hoppas Urban Jansson att det budgeterade målet med en sponsorökning på 21 procent kan behållas.
– Så ser budgeten ut idag och den utgår vi från. Sedan kan det hända att vi får revidera budgeten men förhoppningsvis slipper vi det, sade han och förklarade hur nya sponsorer ska knytas till klubben.
– Vi vill att det ska bli mer drag under galoscherna, att fler kommer och ser matcher och att fotbollen blir hetare bland Landskronaborna. Då kommer sponsorerna också, tror han.

Förutom val till styrelsen utsågs tre helt nya ledamöter till valberedningen. Till sammankallande valdes Per Eriksson och de övriga två som valdes var Allan Karlsson och Fredrik Lind.

Årsmötet som återupptogs efter torsdagens ajournering samlade 195 röstberättigade medlemmar.
Thierry Zahui och Måns Ekvall delade på utmärkelsen Årets BoISare något som skedde för andra gången meddelade Claes Cronqvist som själv delat Josefssons kanna med Sonny Johansson.

Till arkivet