Uniti förstärker med operativ chef och marknadschef

Antonio Stanisci, operativ chef och Robin Eriksson, marknadschef för Uniti.

Elbilsföretaget Uniti som i december ifjol lanserade sin första bil i produktionsanläggningen i Landskrona har gjort klart med två nya toppchefer i bolaget.

Det är Antonio Stanisci,  tidigare VD och koncernchef för Fiat Chrysler Automobiles Norden, som blir ny operativ chef och Robin Eriksson, tidigare regional direktör för de nordiska, tyska och Nordamerika marknaderna på Kayak/Momondo, som ny marknadschef.

– De nya cheferna är en del i Unitis planer på att utöka sin marknadsföring och att leverera sitt första produktionsfordon, skriver företaget i ett pressmeddelande på torsdagen

Antonio Stanisci har 20 års erfarenhet inom bilindustrin. Före sin roll som VD och verkställande direktör på FCA Nordics höll han olika ledande befattningar inom försäljnings- och marknadsföring i Daimler, Chrysler och FCA.
– Det är dags för våra bilar att förändras, nya tekniker kommer att bidra till att omforma mobilitetsindustrin och vi är nu redo för det, säger han  och berättar vad det är som gör Uniti speciellt.
Det som gör Uniti unikt är dess förmåga att ompröva allt: design, material, produktion, användarupplevelse, distributionsmodell för att kunna effektivisera verksamheten samt att ingå strategiska partnerskap för att ta tillvara på de marknadsmöjligheter vi ser. Jag har börjat på  Uniti eftersom jag efter 20 år i bilindustrin känner att det här är min bästa chans med min erfarenhet att hjälpa till med att förändra denna industri.

Robin Eriksson har spelat en central roll i resesöksajten Momondos tillväxt och expansion i deras marknadsföringsteam från tre personer för 5 år sedan till över 150 personer idag.

– Våra konsumtionsmönster förändras ständigt och jag anser att Uniti har en unik möjlighet att driva den här förändringen eftersom vi tillverkar ett nytt elektrisk (autonomt) fordon med innovativ teknik och ett fantastiskt team bakom företaget. Vi går nu in i en ny fas med målet att visa vår färdiga produktionsbil i slutet av året på vår årliga produktevenemang U18, säger Robin Eriksson och berättar vad han hoppas kunna bidra med.
– Mitt mål är att bygga ett globalt varumärke, redo att utmana problemen med nuvarande fordon och säkerställa en fantastisk kundupplevelse under hela resan.

Robin Eriksson och Uniti’s VD Lewis Horne har redan en gemensam historia. Tillsammans har de tidigare grundat och drivit flera företag efter att de lärt känna varandra vid Lunds universitet där de båda studerade ekonomi och entreprenörskap.

Till arkivet