Annons

Populärt med whiskyprovning

Whiskyälskare samlades i måndags för att provsmaka sex olika varianter av märket Glen Grant under ledning av whiskyambassadören Staffan Sjöholm.

Whisky en måndag? Jovisst fungerar det. I alla fall om man är medlem i föreningen Worldwhisky.se i Landskrona. I deras lokaler samlas en gång i månaden medlemmar för whiskyprovningar och i måndags ägde en dylik rum.

Annons
 

De cirka 30 medlemmarna, såväl kvinnor som män, vilka anmält sig till måndagens provning kom till dukat bord. Sex glas med vardera två centiliter av den skotska nationaldrycken stod uppställda. Kvällens föreläsning och provning gällde märket Glen Grant.
– Visste ni att Glen Grant är den mest sålda maltwhiskyn på Systembolaget, inledde Staffan Sjöholm, whiskyambassadör för importfirman Nigab.

Intressanta historier som varvades med provsmakning fortgick under kvällen och omdömena om dryckerna var många.
– Det är alltid lika roligt att få lära sig nytt om de olika destillerierna. Att sedan få smaka på olika whisky som man aldrig kommit över annars är också kul, säger Anders Lindell, ordförande i Worldwhisky.se.
– Och framför allt så är det kul att se att intresset för provsmakning av whisky fortfarande är stort, säger han och blickar ut i lokalen.

Efter ett par timmar var provningen slut och alla omdömena insamlade.
– Vi försöker dokumentera så mycket som möjligt. Och det roliga här är att se hur olika vi uppfattar whiskyn. Det varierar väldigt mycket, säger Anders Lindell och skrattar.

Provningar hålls vanligtvis en gång i månaden  förutom i juli och augusti. Närmast står dock en betydligt större händelse för dörren.
– Vi ska snart ha vad vi kallar för Slattarnas Afton. Det är en sluten whiskyprovning med 400 sorters whisky för våra medlemmar och whiskyälskande vänner. Vi ställer fram alla flaskor som vi förfogar över. Dessutom kommer flera leverantörer med sitt sortiment, avslutar Anders Lindell.

Deltagarna förde protokoll och betygsatte på underlägget man fått framför sig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser