Annons

Asmundtorp växer med nya bostäder

Med inflyttning våren 2019 ska sex parhus i ett plan med egen uppfart och liten trädgård nu byggas i Asmundtorp.

Stadsbyggnadsnämnden gav igår klartecken åt ett 40-tal nya bostäder i Asmundtorp.

Annons
 

Först på dagordningen stod ett godkännande av detaljplan för fastigheten Organisten 1 mitt i Asmundtorp. Som vi tidigare berättat innebär detaljplanen en ändring gällande markanvändning från handel till bostäder. Landskronahem har långt gångna planer att på platsen uppföra ett flerbostadshus samt ett antal radhus med gestaltning anpassad till den befintliga miljön.
Detaljplanen öppnar för ett 30-tal nya bostäder i byn, säger stadsbyggnadschef Johan Nilsson och redogör för samrådsmötet som besöktes av fem Asmundtorpare.
Alla var väldigt positiva.  Det var bara folk som ville sälja sina villor och flytta in i en mindre lägenhet som var på mötet. Nu hoppas vi att Landskronahem gör verklighet av sina planer.

12 marklägenheter i Smedvångsgården
Dagens andra beslut för nämnden var ett bygglov, även det i Asmundtorp om än något längre österut. Här gavs godkännande åt nybyggnation av tolv marklägenheter fördelat på sex parhus med där tillhörande förråd. Parhusen utförs med fasader av tegel i en gulaktig nyans och takpannor av röd betong och förråden utförs med liggande vit träpanel. Plank om cirka 1,5 meter höga och 2,4 meter långa i tryckimpregnerat trä placeras vid parhusens uteplatser.
– Det blir bostadsrätter och de ligger redan ute till försäljning om jag inte har fel för mig så är hälften redan sålda, säger Johan Nilsson.

Läs mer:
Öppnar upp för 30 nya bostäder i Asmundtorp

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser