Annons

Dyrgrip på tippen och på auktion

Den svarta skinnfåtöljen till vänster är en riktig dyrgrip. Det har inlämnaren av fåtöljen blivit smärtsamt medveten om. Det berättar Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

När det hölls onlineauktion på Skånes Auktionsverks hemsida förra veckan klubbades en så kallad Sälen-fåtölj för hela 42 000 kronor. Följden av detta blev att ännu en Sälen-fåtölj lämnades in och denna tillhör guldkornen i den onlineauktion som äger rum på tisdag med start klockan 18.00.

Annons
 

– Det är en märklig historia. Den person som lämnat i stolen som nu ska ropas ut har haft två fåtöljer. Den ena hamnade på tippen innan hen såg att vi klubbade en sådan fåtölj för 42 000. Därför hamnade den andra stolen hos oss nu, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

Ett annat spännande objekt är ett barskåp designat av Hans J Wegner.
– Det är gjort i teak och har ben i stål, en riktigt häftig möbel, säger Joakim Karlsson.

Sett ur ett Landskronaperspektiv är där ett rop som inte är så vanligt.
– Det är en 7,5 centimeter hög luktdosa i silver som är signerad Stämplad C. Thulin. Det är alltså Conrad Thulin från Landskrona som var verksam 1822-1855.

Personligen så är Joakim Karlsson förtjust i konstnären Michael Qvarsebos verk. Det betyder att det finns en del som han kunde tänka sig hänga på de egna väggarna.
– Ja, jag gillar Qvarsebo. Av de nio verken som vi ropar ut på tisdag så gillar jag Blå Katt bäst. Det är en riktigt pärla.

Innan Joakim Karlsson återgår till att förbereda objekten till måndagens visning, som äger rum mellan klockan 13 och 19, så påminner han om onlineauktionen den 27 februari.
– Då har vi Samling som tema. Vi kommer då bland annat att ropa ut tidiga Kalle Anka-tidningar. Vi har faktiskt det första numret till auktionen, säger han och uppmanar de som har samlingar som de vill sälja, att höra av sig.
– Det är bara att kontakta oss så ser vi om vi kan hjälpa till, avslutar Joakim Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser