Annons

Prisad författare gästar stadsbiblioteket

Författaren Sigrid Combüchen besöker Landskrona stadsbibliotek tisdagen den 13 februari för att presentera sin senaste roman Sidonie & Nathalie, en berättelse om flyktens och överlevnadens villkor i ett krigshärjat Tyskland.

Annons
 

Sigrid Combüchen är född i Tyskland och kom vid sex års ålder till Sverige. Hon debuterade redan som 18-åring med Ett rumsrent sällskap, en skarpsynt roman om en tysk familj och dess relationer till nazismen. Därefter har hon skrivit en rad kritikerrosade romaner samt tilldelats flera priser, bland andra Svenska Dagbladets litteraturpris, Selma Lagerlöfs litteraturpris och Augustpriset.

Om Sidonie & Nathalie:
Romanens huvudpersoner känner inte varandra och de förblir främlingar för varandra – av nödvändighet. Nathalie är välutbildad och fint gift men har förlorat sin familj. Sidonie ljuger om vem hon är men hennes papper säger att hon arbetat som kallskänka och suttit i fängelse för misshandel. Med sina sista tillgångar tar de sig över Öresund. I Sverige får rena kläder, döps om till Siv och Nanna och får arbeta för mat och husrum. Men flykten är på intet sätt över.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser