Annons

Vår i luften för Café Konsthallen

Elina Svensson arbetar på Café Konsthallen och hon förbereder för nya gäster och får hjälp av Inger Torebo.

Stadens, enligt många, häftigast designade café är Café Konsthallen. Näst intill allt i den före detta sherrybaren är intakt sedan konsthallen byggdes 1963. Idag drivs caféverksamheten av en ekonomisk förening/socialt företag som drivs av Folkuniversitetet i ett nära samarbete med Landskrona stad.

Annons
 

– Café konsthallen är ett arbetsintegrerande socialt företag och verkar som en mellanarbetsplats, säger projektansvariga Inger Torebo och förklarar.
– Vi erbjuder arbetsträning i allt som hör till ett café. Det gäller allt från att köpa hem varor, baka, laga mat och sedan servera till gästerna.

Just nu visas utställningen Entomolomani på Landskrona konsthall och Inger Torebo är övertygad om att utställningarna och caféverksamheten är en bra kombination.
– Det kommer många som vill se utställningarna och som då hittar in till caféet. Samtidigt vet vi att det är många som gillar att komma hit och fika eller luncha och då passar på att se utställningarna, berättar hon.

Det som serveras är ”hemgjort” och ekologiskt.
– Det är något som vi tycker är viktigt. Det ska vara en helhetsupplevelse att komma hit, antingen man bara vill ha kaffe och en kaka eller komma på afternoon tea, något vi har på söndag.

Inger Torebo hoppas att fler Landskronabor ska upptäcka caféet.
– Det går ju knappast att hitta en bättre miljö och när det blir lite varmare så kan man ju även sitta ute, säger hon.
–  Men det är även bra för de som arbetstränar om det skulle komma fler. Därför passar vi också på att ha extra öppet om det händer något speciellt i konsthallen.

Förutom att Café Konsthallen har sin vanliga servering på tisdagar till söndagar så anstränger de sig lite extra emellanåt.  
– Vi har ju som sagt afternoon tea på söndag. Sedan har vi premiär för semlorna den 6 februari. Den 11 februari har vi en bokrelease med konstkritikern Dan Jönsson och den 14 februari uppmärksammar vi att det är alla hjärtans dag, avslutar Inger Torebo.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser