Yrkeshögskolan får förnyat förtroende

Efterfrågan på hud- och kroppsvårdsbehandlingar stor och arbetsmarknaden för hudterapeuter är god. I Landskrona finns en tre terminer lång utbildning.
Efterfrågan på hud- och kroppsvårdsbehandlingar stor och arbetsmarknaden för hudterapeuter är god.
I Landskrona finns en tre terminer lång utbildning till hud- och spaterapeut.

Myndigheten för yrkeshögskolan har återigen godkänt Landskronas befintliga utbildningar till eventkoordinator, hud- och spaterapeut, hälso- och vårdadministratör och stödpedagog. Till hösten kommer Yrkeshögskolan i Landskrona att erbjuda drygt 110 nya utbildningsplatser vid de fyra  utbildningarna.

I förra veckan redovisade Myndigheten för yrkeshögskolan sina beslut om nya platser i yrkeshögskolan. Konkurrensen om att få statsbidrag är hög. När årets ansökningsomgång stängde den 6 september 2017 hade myndigheten fått in 1 208 ansökningar.

Yrkeshögskolan Landskrona sökte fyra utbildningar och fick alla beviljade. Det innebär att de befintliga utbildningarna till eventkoordinator, hud- och spaterapeut, hälso- och vårdadministratör och stödpedagog får förnyat förtroende av myndigheten.
– Det är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete och känns extra roligt eftersom vi har ett högt söktryck till våra utbildningar och en hög verkningsgrad. Våra goda resultat beror till stor del på att vi har ett tätt samarbete med näringslivet och engagerade ledningsgrupper, säger Charlotte White, utvecklingsledare på Yrkeshögskolan Landskrona.

Utbildningarna startar redan till hösten och totalt kommer 110 utbildningsplatser erbjudas på de fyra utbildningarna. Den 12 februari öppnar webbansökan till höstens utbildningar.

Till arkivet