Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Äntligen öppnar Gallerian

Andreas Lund på Brinova visar Landskrona Direkt runt i Gallerian som i framtiden kommer att inhysa tre verksamheter utöver restaurangen Yazhou.

För nio år sedan flyttade fotografen Sayed Khatib ut ur sina lokaler inne i Gallerian i centrala Landskrona och sedan dess har gångarna legat öde. Men efter en stor renovering öppnar nu passagen upp igen. Från och med klockan 10.00 på torsdag så kan man passera de tre entréerna.

Annons
 

– I inledningsskedet kommer dörrarna att vara olåsta mellan klockan 10 och 18, säger Andreas Lund på Brinova vilka äger fastigheten.

Från början fanns planer på ett kontorslandskap samt tre butiker i Gallerian. Men här har planerna fått ändras.
– Vi fick inte bygga kontorslokaler där vi ville då det inte fanns några naturliga ljusinsläpp. Därför vill vi ha in någon typ av butik- eller vårdverksamhet. Vi hoppas kunna presentera hyresgäster under 2018.

Helt tom är det dock inte i Gallerian. I februari slår den asiatiska restaurangen Yazhou upp portarna och de har en ingång via Gallerian. Och klart är att två uttags- och två insättningsautomater kommer att vara igång vid öppningen på torsdag.
– Tanken var att restaurangen skulle öppna samtidigt men tillstånden har dragit ut på tiden. Därför kommer de att öppna lite senare, säger Andreas Lund.

Och de som tror att det kommer att bli en värmestuga i Gallerian får tänka om menar Andreas Lund.
– Så kommer det inte att bli. Det kommer att finnas väktare som då och då passerar för att se till att det inte blir något tillhåll. Passagen ska helt enkelt bara bli en ny väg att ta sig till Rådhustorget, Nygatan eller ut mot Citygross. Och det fina är att man kan gå torrskodd.

Mitt i passagen finns nu ett kontantcenter.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser