Annons

Landskrona hoppas fortsatt på myndighetsjobb

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) utlovar att han kommer att fortsätta göra vad han kan för att få Regeringen att titta på Landskrona när det i framtiden ska  flyttas ut myndigheter från Stockholms län ut i landet.

Trafikverket utökar verksamheten i Kristianstad med 100 tjänster och Tullverket lokaliserar 30 tjänster till Malmö. Sammanlagt blev det 300 nya jobb till Skåne när statliga myndigheter kommer att utlokalisera sina verksamheter från Stockholm.  Landskrona blev i denna vända utan statlig närvaro men kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) har på inget sätt gett upp hoppet.

Annons
 

Vid en presskonferens på måndagen i Malmö presenterade statsminister Stefan Löfven och civilminister  Ardalan Shekarabi de skånska lokaliseringarna av de statliga jobben.

– Vi har från Landskrona alldeles nyligen gjort Regeringen uppmärksam på både vilka fördelar en flytt av en myndighet till oss skulle innebära. Det var inte väntat att det förslaget skulle “ta skruv” i den här omgången. Däremot lever ju frågan vidare inför kommande utlokaliseringar, säger Torkild Strandberg (L).

Nu hamnar de nya jobben på Trafikverket, Tullverket, Kronofogdemyndigheten och Tillväxtverket i Malmö och Kristianstad. Dessutom flyttas hela Myndigheten för tillgängliga medier till Malmö.

– Jag kan tycka att det är lite defensivt och tråkigt att regeringen ganska konsekvent väljer orter som redan är regionala noder och centra, och som därmed borde ha stora förutsättningar till växt på egen hand, säger Torkild Strandberg och utlovar att fortsätta arbeta för nya myndighetsjobb till Landskrona.
– Vi driver frågan vidare!, poängterar Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser