Flera inbrott i Karlslundsområdet

Inbrottstjuvar ställde till stor oreda i FK Besas klubbstuga när de bröt sg in natten mot måndagen. Foto: FK Besa
Inbrottstjuvar ställde till stor oreda i FK Besas klubbstuga när de bröt sig in natten mot måndagen.
Foto: FK Besa

Ett flertal inbrott har inträffat i norra delarna av Landskrona natten mot måndagen. Då rapporterades det om inbrott på två skolor. Dessutom har FK Besa haft påhälsning av tjuvar i sin klubbstuga i samma natt.

Klockan 01.08 larmade en väktare om ett inbrott i skola på Emaljgatan och polispatrull beordras till platsen. Tjuvarna hade krossat en ruta i entrédörren och tagit sig in i skolan.

Drygt två timmar senare skickades polis till en skola på Idrottsvägen. Även här hade tjuvarna krossat en ruta i entrédörren och tagit sig in i skolan. Inne i lokalen fann polisen att gärningsmännen vält omkull ett kassaskåp och försökt bryta sig in i detta utan att lyckas. De okända gärningsmännen har även krossat en ruta till ett kontor och letat igenom skåp. Vad som eventuellt stulits från de två skolorna är oklart i skrivande stund.

Samma natt bröt sig tjuvar in i FK Besas klubbstuga på Idrottsplatsen och de lämnade stor förödelse efter sig.
– Vi upptäckte inbrottet när vi kom på måndagen och skulle köra vår första träning för säsongen, säger en bedrövad Sadik Krasniqi, ordförande i FK Besa.
– De tog sig in genom att slå sönder en dörr på baksidan och väl inne röjde dom runt och ställde till stor oreda. Vi har ännu inte kunnat se om de stulit något och i så fall vad.

Ordföranden tycker det är mycket tråkigt eftersom Besa fyller en stor social funktion i området. Det är inte första gången klubbstugan har utsatts för inbrott.
– Vi kämpar och vi sliter för ungdomarna. Vår lokal är en samlingspunkt för många. Och så drabbas vi så här. Man blir ledsen.

Vi noterar även att BoIS kansli haft påhälsning av tjuvar. Detta inbrott ägde rum natten till tisdagen. Även i detta fall är det oklart vad som stulits.

Till arkivet