Annons

Nya rekord vid den Allsvenska premiären

Landskronas starka tjejer hade två lag vid helgens tävlingar i Helsingborg. Foto: Marie Brodin.

Det var ett glatt gäng lyftare, coacher, domare och publik som begav sig till Helsingborg, HAK Greppet för att tävla första omgången i Allsvenskan i tyngdlyftning i lördags.

Annons
 

Landskronas starka damer ställde upp med två lag där klubbens elitlag satte lagrekord med 646p. Även andralaget som tävlar i division 2 södra slog rekord med 503p.

Kristin Andersson gjorde comeback efter två års uppehåll och satt skånska veteranrekord i klass 75 i både ryck, stöt och sammanlagt. Anna Helgesson och Elsa Olsson satte nya klubbrekord i sina respektive viktklasser.

Hanna Brodin lyfte i vanlig ordning stabilt och snyggt likaså gjorde Amanda Johannesson.
-Vår yngsta deltagare och stora glädjespridare är Elisa 10 år som lyfte hem 14 kg i ryck och 20 i stöt, berättar Marie Brodin.

Sara Helgesson levererar i tävling efter tävling och satsar på att kvala in till SM. Hon fick med sig 61 i ryck och 72 kg i stöt. Louice Bådholm gjorde sin andra tävling och klarade fem utav sex lyft.
– Louise Dahlgren som varit lite krasslig fick inte med sig alla lyften men dem hon fick var lika snygga som alltid, poängterar Marie Brodin och menar att det var en fantastik dag med många skratt, gemenskap och glädje och såklart många fina lyft, klubbrekord och personbästa.

Alvin Broman 15 år tävlar i klass 77 och satt på lördagen både personbästa och klubbrekord i både ryck 80 kg, stöt 100 kg och sammanlagt 180 kg.
– Alvin är otroligt stark och stabil i sina lyft och har mycket mer att ge. Om en vecka åker han till Bosön för att delta på sitt första landslagsläger.

I herrarnas division 2 södra tävlade även Gabriel Johannesson som lyfter lika snyggt och stabilt som sin syster Amanda.
– Gabriel fick med sig 71 kg i ryck och 85 kg i stöt vilket gav personbästa i både ryck, stöt och sammanlagt. Patrik Helgesson tävlade även han i herrarnas division 2 södra och totalt fick killarna ihop 1164p.

Framgångar i London
Som vi tidigare rapporterat så hade Landskrona Atletklubb nyligen en del ungdomar på en tävling i London.
Jag kan berätta att Hanna Brodin lyckades lyfta hem guldet i sin grupp och Sara Helgesson lyfte hem silver i sin grupp och i lagtävling kom Landskrona Atletklubb på tredjeplats. Trea utav elva lag det var grymt bra, avslutar Marie Brodin sin rapport.

Sara Helgesson. Foto: Marie Brodin.

Alvin Broman stöter 100 kilo. Foto: Marie Brodin.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser