Annons

De föreläser på Pumphuset

De populära föredragen på Pumphuset fortsätter under våren 2018.

Annons
 

Borstahusens Museiförening fortsätter att bjuda in till spännande föreläsningar på Pumphusets konsthall i Borstahusen. Under fem tisdagskvällar i vår bjuder föreningen på ett program som sträcker sig från den mystiska skånska schlagerstjärnan Ulla Billquist mörka hemligheter till en uppdatering av läget i lejet.

Vårens program ser ut enligt följande:

Tisdag 20/2
Ingela Wahlgren och Rune Lindqvist, ”Vem var Ulla Billquist?”

En spännande, dramatisk och härlig musikalisk berättelse om 30- och 40-talets mest kända sångerska i Sverige. Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige, är ett kvinnoöde som inte berättats tidigare. Starka intressen verkade för att lägga ”locket på” när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal?

Ingela Wahlgren och Rune Lindqvist har samarbetat i mer än 15 år och deras program ger alltid positiv respons.

 

Tisdag 6/3
Peter Gärdenfors, ”Den svåra konsten att se sig själv”

Peter Gärdenfors är filosof och professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Han har skrivit ett flertal böcker och medverkar ofta i radioprogrammet Filosofiska rummet. Han är även ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och Kommittén för Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

 

Tisdag 13/3
Björn Merker, ”Donald Trump i sitt sammanhang – personliga reflektioner av en deltids-Amerikan. ”

Björn Merker återkommer till Pumphuset där han tidigare hållit flera föredrag. En suverän föreläsare och alltid lika uppskattad. Björn tillbringade 20 år av sitt vuxna liv i USA, och har följt utvecklingen där alltsedan han återvände till Sverige. Han kommer att reflektera över fenomenet Trump – som förbryllar inte bara många svenskar, utan även mången amerikan – genom att sätta det i sitt historiska sammanhang.

 

Tisdag 17/4
Jessica Abbott, ”På väg in i biologins storhetstid”

Jessica Abbott är universitetslektor i Evolutionär ekologi vid Lunds universitet. Hon medverkar också i tv-programmet ”Fråga Lund”. Jessica Abbott kommer från Kanada, men flyttade till Lund 1999 och disputerade där redan vid 28 års ålder. På jobbet är hon ansvarig för den webbaserade portalen ”Fråga en biolog” och där har hon bra pejl på vad folk är intresserade av.

 

Tisdag 15/5
Stadsbyggnadschef Johan Nilsson, ”Utbyggnaden i Norra Borstahusen – en uppdatering av läget”

Stadsbyggnadschef Johan Nilsson ger oss en bild av den pågående byggnationen i norra Borstahusen. Takten är hög och de första familjerna har redan flyttat in i sina hus.

Alla program börjar kl. 19:00. Entré 70 kr. Medlemmar i Borstahusens Museiförening eller Konstförening betalar 50 kr. Biljettförsäljning från kl. 17.30. Restaurangen serverar en måltid till specialpris från samma tid.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser