Annons

Friska byggare i final

Vi noterar att Skånes friskaste företag har sitt styrelsesäte i Landskrona. Byggmästar’n i Skåne, har enligt hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, lyckats allra bäst i länet med att skapa en frisk och välmående arbetsplats.

Annons
 

Faktorer som bedömts är friska medarbetare, systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv.

Företaget är därmed i final i ”Sveriges Friskaste Företag”.
– Det är fantastiskt roligt att uppmärksammas externt för vårt arbetsmiljöarbete, säger Carin Stoeckmann, vd på Byggmästar’n i Skåne i ett pressmeddelande.
– Vi har under lång tid arbetat med arbetsmiljö- och personalfrågor och det är ett arbete som aldrig upphör, utan ständigt kan förbättras. Därför är det kul att kunna stanna upp och reflektera över att vårt ledningssystem faktiskt fungerar. Vårt arbetsmiljöarbete är certifierat och granskas ständigt av externa revisorer, men regelbundet också av Arbetsmiljöverket, vilket är bra. Alltmer märker vi också hur våra kunder lägger fokus på arbetsmiljö och säkerhet, som en viktig del i hållbarhetsarbetet, vilket vi välkomnar och kan dra nytta av, säger hon.

Vinnaren presenteras i februari 2018 och kommer att utses av en jury som består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa: Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagets hälsa och personskadeprevention vid Karolinska Institutet, Göran Johansson tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.
– Strålkastarljuset är oftast på de organisationer som inte fungerar och debatten handlar mestadels om dålig arbetsmiljö och ohälsosamt arbetsliv, men ganska lite om lösningarna. Med Sveriges Friskaste Företag vill vi lyfta upp de goda exemplen och inspirera fler att se affärspotentialen i ett friskare arbetsliv, säger Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande.

Byggmästar’n i Skåne omsätter cirka 1 miljard vilket gör Carin Stoeckmann till den kvinnliga företagare som driver det omsättningsmässigt största företaget i Sverige, enligt tidningen Entreprenör.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser