Annons

6 miljoner i P-böter

En nya parkeringsplats har skapats vid Kolgatan alldeles över gatan från Venterminalen sett. 48- timmars parkeringen är dessutom avgiftsfri.

Trots att det i Landskrona finns flera avgiftsfria parkeringsplatser så drog stadens bilägare ifjol på sig parkeringsböter för sammanlagt 6 miljoner kronor.

Det finns olika sätt att bidra till den kommunala kassa.  6 007 300 kronor skrevs exempelvis ut i parkeringsböter i Landskrona under 2017, uppger SVT. Det gör staden per capita till den med näst flest parkeringssyndare i Skåne. Malmö är ohotad etta med 97 miljoner i utfärdade p-böter.

I Landskrona utfärdades parkeringsböter för 133 kronor per invånare under 2017. I Malmö är motsvarande siffra 291. Nu är det långt ifrån alla böter som betalas. Enligt Kronofogden var det sammanlagda skuldbeloppet för de fordonsrelaterade skulderna i landet nästan 1,9 miljarder kronor i början av 2016.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser