Annons

Idrottsgalan flyttar till centrum

2012 fick Sonny Johansson motta Landskrona stads hedersmedalj i samband med Idrottsgalan av Lennart Söderberg. Till sommar är det åter dags för en renodlad idrottsgala i Landskrona.

LISA, Landskronaidrottens samorganisationer, har ett minst sagt spännande år framför sig. Inte nog med att föreningen fyller 100 år under 2018, nu är det även bestämt att de kommer att arrangera en idrottsgala i samarbete med Landskrona stads fritids-och kulturförvaltning under sommarens SM-vecka.

Annons
 

Under SM-veckan i sommar kommer LISA i samarbete med fritids- och kulturförvaltning bjuda in till idrottsgala. Under de senaste åren har föreningen tillsammans med stadens näringsliv arrangerat Landskronagalan, men från och med 2018 blir det återigen en renodlad idrottsgala.
– Syftet med galan är att fira och uppmärksamma Landskronas duktiga idrottare och föreningar. Eftersom det samtidigt pågår SM-vecka känner vi att det faller sig naturligt bidra till idrottsfebern genom att denna gång arrangera galan i stadens centrum, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA.

– Centrum blir även en mötesplats och ett område för aktiviteter som vi från LISA kan  erbjuda under veckan för att locka fler till att idrotta, träna eller motionera för ett långt och aktivt liv, fortsätter Gunnar Nilsson.

Vilka kategorier av priser som kommer att utdelas under galan är ännu ej fastställt men igår blev det klart vilka som kommer att erhålla 2017 års Guldmedalj och Ledarkanna. Mottagarna utsågs traditionsenligt under Trettondagen av LISAs styrelse och Landskrona Direkt.  Namnen på mottagarna hålls hemligt ytterligare ett tag.

Fritids- och kulturförvaltningens chef Kjell Thoresson är positiv till galan och samarbetet mellan LISA och förvaltningen.
 – LISA betyder mycket för idrottslivet i staden och det vill vi vara med och stötta, säger han.

LISA har ambitionen att ge fler och mindre företagare möjligheten att delta i idrottsgalan och på så vis stötta föreningslivet i staden.
– Vi vill öppna dörren för fler att synas i sammanhanget. Ingen blir gladare än vi om intresset för att stötta galan blir stort så att vi kan göra en så härligt idrottslig upplevelse som det bara går. Allt överskott från galan kommer att gå tillbaka till LISA och dess medlemsföreningar, förklarar ordföranden.

Exakt när och var i centrum galan kommer att genomföras kommer att fastställas i början av 2018 när planeringen kring SM-veckan är färdigställd. SM-veckan arrangeras i Landskrona och Helsingborg den 2–8 juli.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser