Jazzvåren är här

Viken Big Band inleder vårsäsongen hos Jazzhouse Landskrona den 26 januari.
Viken Big Band inleder vårsäsongen hos Jazzhouse Landskrona den 26 januari.

Vi noterar att Jazzhouse Landskrona har gjort klart med vårens jazzprogram.

Den 26 januari rivstartar jazzklubben vårterminen med Viken Big Band på Folkets Hus, där förövrigt vårens samtliga spelningar äger rum.
– Bandet har utvecklats mycket positivt på senare tid tack vare bra ledare och entusiastiska musiker. Vi får en helkväll med bandets första framträdande på länge. Vi är jättenyfikna, skriver Jazzhouse Landskrona i mejl till redaktionen.    

Den 23 februari drar Per Sörensen från andra sidan sundet in med sitt PS Swingband.
– Tro det eller ej men bandets 20 strängar (violin, bas och två gitarrer) och sköna sångröster kommer att ge oss en särdeles hot, svängig och dansant kväll i Folkets Hus. Dessutom har vi också engagerat Henning Munk Plum på klarinett som pricken över i.

En månad senare, fredagen den 23 mars blir det gladjazz av bästa slag då Max Lager’s New Orleans Stompers från Göteborg äntrar scenen.
–  Vi kommer att uppleva stor spelglädje från sju musikanter med mycket improvisation och härlig sång. Med gammal traditionell instrumentering tolkas förra seklets jazzlåtar på ett för Max Lagers mycket personligt sätt.

Sista fredagen i april, närmre bestämt den 27:e kommer Jazzhouse  eget populära husband Jazzt Oldies tillsammans med favoriten från kulturnatten Jazzton att underhålla med dansanta och svängiga jazzlåtar hela kvällen.

Den 25 maj blir det terminsavslutning i stor stil med Billesholm Big Band.
– Bandet gläder sig mycket att få framträda hos Jazzhouse Landskrona. Mycket dansant örongodis utlovas.

Till arkivet