Annons

Anrik familjeägd camping blir femstjärnig

Jonas Westerberg, ägare och VD för Mötesplats Borstahusen kan nu glädjas åt att campingplatsen fått fem stjärnor av branschorganisationen.

Det höll på att sluta i katastrof. Men redan tre år efter nyöppnandet tar Mötesplats Borstahusen i Landskrona steget upp till femstjärnig klassificering. Enligt branschorganisationen Svensk Camping (SCR) ligger de i topp i närmast alla bedömningskategorier. När campingtrenden återigen slår rekord är det rekreation och friskvård som visar vägen till nya framgångskoncept.

Annons
 

– Det känns fantastiskt att vi lyckats nå upp till högsta klassificering, och det är såklart en distinkt kvalitetsstämpel och en bekräftelse på att vårt arbete och nydanande inriktning har givit resultat, men vi vill för den skull inte exkludera någon. Därför kommer vi att ligga kvar på samma dygnshyra som tidigare och därmed blir också prisnivån över tjugo procent lägre än genomsnittet för femstjärniga campingplatser i Sverige, kommenterar Jonas Westerberg, ägare och VD för Mötesplats Borstahusen, när nyheten offentliggörs.

Sedan flytten av campingplatsen har man nu gäster året runt.
– Det är allt fler som upptäcker detta och dag är många stugor uthyrda, säger Jonas Westerberg och tillägger att ett 60-tal husvagnar står på campingen.
– 10-15 av dessa är alltid på plats medan de andra kommer vid helger.

I tre generationer har Mötesplats Borstahusens camping drivits som en småskalig familjenäring. Redan 1971 tog Jonas farfar, lokalprofilen Sven ”Spåret” Westerberg, tillsammans med äldsta sonen Bengt över anläggningen. Idag är det Bengts yngsta son Jonas som sitter vid rodret. Efter några år på golfskola i Spanien kände han sig inspirerad att återvända hem till Landskrona för att sätta sin prägel på verksamheten. Sedan farfar ”Spårets” tid har mycket förändrats. Ständig utveckling är en nödvändighet för att kunna möta och tillgodose samtidens behov.

Sommaren 2015 hade campingen nypremiär efter en totalrenovering. Servicebyggnad med enskilda duschar och moderna kök har tillkommit. Tomterna har blivit avsevärt större och är numera placerade precis vid strandskogens vindskyddande trädkronor, ett utomhusgym har byggts, och en SPA-anläggning har installerats i direkt anslutning till det prisbelönta receptionshuset. Och läget är idealiskt. Beläget mellan Borstahusens charmiga fiskeläge intill Öresunds barnvänliga badstränder och Landskronas golfbana inbjuder platsen till både friluftsaktiviteter och idrottsutövning. Mötesplats Borstahusens camping har nu det mesta av vad dagens gäster kan efterfråga. Mitt över ligger exempelvis White guide-diplomerade restaurang Erikstorp som serverar närproducerade läckerheter samt regelbundet arrangerar evenemangskvällar som vinprovning och barbecueaftnar. Premiärhelgen var alltså som bäddad för succé. Och förväntningarna höga.

– Intresset var större än jag någonsin kunnat föreställa mig. Gästerna kom som i karavaner och vi var fullbokade sedan lång tid tillbaka. Men det hann inte gå mer en kvart efter sista incheckning förrän telefonen började ringa, oavbrutet, enbart jag hade 47 missade samtal på två minuter. Strömförsörjningen hade havererat. Det var som om marken rämnade under mig … en overklig känsla av katastrof. Entreprenören hade underdimensionerat elkablarna för den höga belastning full beläggning innebär. Lyckligtvis kunde det åtgärdas snabbt och nu i efterhand ter sig historien ganska komisk. Dessutom har det medfört att vi säkerligen har landets bästa beredskap för oväntade situationer, berättar Jonas Westerberg med ett skratt.

En bidragande anledning till att många av Mötesplats Borstahusens gäster återkommer är naturupplevelsen. Enbart att vandringsleden ”Skåneleden” bokstavligt talat passerar igenom campingområdet är smått unikt, det är således bara att kliva ut ur husvagnen och man står med båda fötterna i naturen, detta sammantaget med anläggningens närhet till storstäder som Köpenhamn och Malmö gör att vistelsen blir både mångfacetterad och spännande.
– Att ta färjan till Ven kan vara upplevelse i sig. Och framåt vårkanten spelar BoIS återigen på elitnivå och varje sensommar bjuder staden på en internationellt etablerad fotofestival. Landskrona befinner sig onekligen mitt i en positiv och expansiv utvecklingsfas, säger Jonas Westerberg och avslöjar lite om kommande framtidsplaner.

– I mina tankar finns ett litet poolområde men det ligger ett par år fram i tiden. Den dagen vi har en pool också så kommer vi att vara mycket högt rankade i Sverige.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Landskrona stad som har underlättat och möjliggjort mycket av verksamheten. Det ger oss en styrka att våga investera i nya satsningar. Nu till sommarsäsongen 2018 planerar vi att införa flertalet ledarledda fitnesspass och guidade vandringsturer. Om något utmärker oss från traditionella svenska campingplatser är det just vår fokus på wellness och avkoppling, avslutar Jonas Westerberg, och tillägger stillsamt, att ta hand om sin kropp och sin själ behöver inte vara en motsats till en njutbar campingsemester.
– Det är våra fem stjärnor ett tydligt bevis på.

På området mellan spaet, minigolfen och stugorna planeras för ett litet poolområde.

Med naturen in på knutarna.

Stugorna är populära året runt och inte minst golfgäng är frekventa besökare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser