Annons

Kronan starkast i seriefinalen

Kronans segerdans efter sista poängen. Foto: Robert Karlsson, Svedala Volley.

Det var bäddat för en tuff match då seriens två obesegrade lag skulle göra upp i sista omgången innan juluppehållet och innan serien vänder i januari. Svedala hade inte tappat ett enda set, medan Kronan hade tappat endast två set, på de sju första omgångarna. Svedala, som även har ett lag i elitserien, ställde till med ett riktigt fint arrangemang med speaker, line-up, DJ och inte minst hela 134 åskådare på läktaren. Därav hade Kronan ett 20-tal tillresta trognasupportrar som överröstade den övertaliga Svedalaklacken.

Annons
 

Kronan startade med en rutinerad uppställning, då klubbens U18 spelare spelade fem matcher i SM-kvalet dagen innan. Det var ett gäng vinnarskallar med fullt fokus som drog iväg till 6-0 direkt efter fina servar från Karolina Karlsson. Avståndet och energin höll hela setet, som slutade 25-19 till Kronan. Andra set började lite jämnare, men med Kronan i förarsätet hela vägen. Även detta set slutade 25-19 till Kronan. Tredje set var det jämnaste, men inte heller här hade Svedala övertaget en enda gång utan Kronantjejerna gjorde vad som krävdes och tog setet med 25-20 och matchen med 3-0.
– Detta innebär att vi firar jul som obesegrade serieledare, en riktigt härlig känsla. Det var en bra match, med bra spel från båda lagen och många spektakulära bollar. Denna gång var vi starkast och vi låg inte under en enda gång under hela matchen. Nu tar vi lite ledigt och sen ska vi jobba hårt för att få till en lika lyckad vår, säger Marie Saxne, för dagen spelande coach.

Bäst på plan var rutinerade Maria Waldh, som tänder till lite extra när motståndet är bra. 22 egna poäng noterades hon för. Även Karolina Karlsson gör sin bästa match för säsongen och styrde spelet på bästa sätt. Karolinas syster Josefin debuterade för Kronan, och bidrog med mycket energi och även hon plockade många poäng.
– Men det vi vann på var den energi vi hade i laget, både på plan och på bänken.  

Lite kuriosa i sammanhanget: Elitmatchen mellan Svedala och Hylte/Halmstad (serieledarna) som gick efter Kronans match lockade 84 åskådare, alltså 50 färre än seriefinalen i division 2.

Maria Waldh anfaller.
Foto: Robert Karlsson, Svedala Volley.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser