Annons

Kronan SM-kvalade på hemmaplan

Laget som tog Kronan vidare i SM-s: Rodaina Ar-Rawi, Amanda Egvärn, Patrycja Winiarska, Jovana Kisic, Lykke Nilsson, Lova Nilsson, Emilia Saxne, Ronja Keijsner, Moa Mellblom och Agnes Johannesson.
Foto: Karolina Karlsson.

I lördags spelades det SM-kval i Borstahusen IH, där åtta skånska lag gjorde upp om sex platser i vårens poolfinal, där 12 lag från Skåne, Halland, Småland och Blekinge i sin tur ska spela om sex platser i SM-slutspelet.

Annons
 

Kronan började starkt och avfärdade både Lund och Bjärred enkelt, och kunde spela runt på alla spelare.
– I ett par  matcher kom vi inte alls upp i den nivå vi kan och förlorade först gruppfinalen mot Svedala och sen semifinalen mot EVS. Vi höll på att tappa bronsmatchen mot Ystad också, men efter första set lyckades vi skaka liv i tjejerna och vi började äntligen spela volleyboll. Vi tog matchen med 2-1 och slutade därmed på tredjeplats, berättar Marie Saxne, coach.

– Vi är inte alls nöjda med vårt spel under dagen och har mycket vi måste förbättra inför poolfinalen i mars, men det var en bra genomkörare och vi vet vad som måste göras för att nå bättre resultat. Kapaciteten finns i laget, vi måste bara kunna plocka fram det när det behövs. Och en plats i nästa kval säkrades, vilket var det viktigaste. Nu blir det fullt fokus hela våren på att hitta detaljerna som kan höja oss, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser