Annons

Stans bäste tippare

På torsdagen avgjordes Tips-SM 2017 där Ernst Billberg och lag Unknown var med och tävlade. Finalen som ägde rum i Stockholm var minst sagt jämn och spännande. Av totalt 62 846 individuella deltagare och 3 454 fullständiga lag tog sig laget till en prestigefull fjärdeplats.

Under torsdagen avgjordes den 21:a upplagan av Tips-SM där Lag Unknown från Häljarp var med och tävlade om den prestigefyllda titeln som Sveriges bästa Stryktippare. Av totalt 62 846 individuella deltagare och 3 454 fullständiga lag räckte det till en fjärdeplats i finalen. Totalt 26 finalister, varav 13 individuella och 13 lag, var med och gjorde upp i den tuffa finalen som ägde rum på The Queens Head i Stockholm. Vinsten gick till lag Göddtipset 2017 från Bandhagen i Stockholm.

Annons
 

Tips-SM är en uppskattad och prestigefylld tävling för svenska tippare. Årets upplaga var den 21:a i ordningen och befäster återigen tävlingens popularitet bland alla som älskar engelsk fotboll. Sedan den 21 oktober och 6 veckor framåt har tippare landet över tävlat individuellt eller i lag och lämnat in veckans Stryktips med ett 64-raderssystem. I finalen möttes 13 lagmedlemmar från de 13 bästa lagen och de 13 bästa individuella tipparna för att göra upp om den ärofyllda titeln. Efter en spännande och jämn final stod det klart att Ernst Billberg och lag Unknown från Häljarp tog sig till en fjärdeplats i finalen.

– Det känns sådär, vi skulle hamnat ett litet steg upp bara. Att det skiljde på utslagsfråga dessutom! Men det känns okej, det är roligt att ha varit här och det var en rolig tillställning. De andra lagmedlemmarna är nog nöjda ändå, men vi ville ju hamna i topp, säger Ernst Billberg från lag Unknown.

Jämn och spännande final
Fram till finalen har tävlingen alltså gått ut på att tippa sex ligaomgångar, men nu handlade det om ren kunskap om den engelska fotbollen. Finaltävlingen bestod av 13 stycken 1X2-frågor om engelsk fotboll.

I den individuella tävlingen hade såväl Freddy Karlsson som tvåan Christoffer Myrén 9 rätt, och det skulle krävas en utslagsfråga innan Freddy Karlsson kunde koras till Sveriges bästa Stryktippare. I lagtävlingen var det ännu jämnare – där krävdes det 11 rätt och två utslagsfrågor innan laget “Göddtipset 2017” med Claes Lindh i spetsen stod som segrare. Tvåan, Örngrytegänget med Fernando Andersson som representant, visste också att totalt 49 klubbar har  spelat i Premier League sen ligan tog form. Men Claes Lindh var 1 cm närmre när de tävlande skulle gissa hur hög Premier League-bucklan är (76 cm!).

– Det är otroligt kul att engagemanget för Tips-SM fortsätter att vara så stort. Det är fantastiskt vilken kunskap spelarna sitter inne på, det var minst sagt en stark och jämn konkurrens. Stort grattis till vinnarna som nu tar över den prestigefulla titeln Sveriges bästa Stryktippare, säger Monica Sandström, kommunikationschef för Tipsspel.

Hur många rätt hade du haft? Svar längst ner på sidan.
Frågor från Tips-SM 2017

1. Hur många lag har vunnit Premier League sen grundandet 92/93?
1. 8
X. 6
2. 5

2. Vilket lags arena har högst publikkapacitet säsongen 17/18?
1. Manchester United
X. West Ham
2. Tottenham

3. Vem har spelat flest matcher i Premier League?
1. David James
X. Ryan Giggs
2. Gareth Barry

4. Vad är målrekordet i en FA-cupfinal?
1. 7
X. 9
2. 8

5. Hur många klubbar spelade i första säsongen av Premier League 92/93?
1. 22
X. 20
2. 18

6. Vilka lag direktkvalificerade sig från the Championship till Premier League inför säsongen 17/18?
1. Newcastle / Huddersfield
X. Huddersfield / Brighton and Hove
2. Newcastle / Brighton and Hove

7. Hur många Premier League-titlar har Jose Mourinho?
1. 2
X. 4
2. 3

8. Vilket år blev Mark Hughes tränare i Stoke City?
1. 2013
X. 2015
2. 2012

9. Vilket år skrev Arsenal sitt första kontrakt med Fredrik Ljungberg?
1. 1996
X. 1998
2. 2000

10. Vilket lag har spenderat flest säsonger i den engelska andraligan och har över 1000 vinster?
1. Bolton
X. Barnsley
2. Sheffield United

11. Vilken säsong spelade Teddy Lucic i Leeds United?
1. 2002/2003
X. 2001/2002
2. 2003/2004

12. Under Premier League-säsongen 07/08 blev mötet mellan Portsmouth – Reading den målrikaste matchen någonsin. Vad blev slutresultatet?
1. 6– 6
X. 8– 3
2. 7– 4

13. Patrick Viera, Duncan Ferguson och Richard Dunne delar ledningen i antal röda kort i Premier League.
Hur många?
1. 11
X. 9
2. 8

Utslagsfrågor
Hur många Klubbar har spelat i Premier League sedan grundandet 92/93 inkluderat säsongen 17/18?
Hur hög är Premier League-bucklan totalt?

Rätt svar: X, 2, 2, 1, 1, 2, 2, 1, X, X, 1, 2, 2, 49 st och 76 centimeter.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser