Annons

Halvvägs för populär, digital julkalender

Cityidrotts Snapchat-julkalender är en stor succé. Här ett gäng pågar som tog sig snabbast ner till Kruthuset på Citadellområdet.

Cityidrott har under varje skoldag i december en julkalender som utspelar sig i appen Snapchat. Konceptet innebär att man varje dag mellan klockan 15:00-15:30 gömmer sig någonstans i Landskrona med ett särskilt pris till den som hittar personen först. Via snapchat skickas det ut kluriga ledtrådar var femte minut på var personen befinner sig och ungdomarna har 30 minuter på sig att hitta gömstället först.
– Det är en blandning mellan På rymmen som var ett populärt tv-program förr, och På Spåret med kluriga ledtrådar på vart man ska ta sig. Ett underhållande sätt att aktivera alla barn och ungdomar, säger Jonny Karlsson på Cityidrott

Annons
 

Via Snapchat har Cityidrott byggt upp en plattform som idag innehåller en följarskara på nästan 1300 personer, den största majoriteten är ungdomar mellan 11-16 år som varje dag följer vad Cityidrott hittar på för aktiviteter och vad som sker i Landskrona.
– Det har blivit en av våra absolut starkaste kanaler att nå ut till ungdomar med. Vi kan använda Snapchat och berätta vad vi gör för något och säga till ungdomar att de borde besöka olika event som passar dem och det ser vi verkligen att de tar till sig. Vissa ungdomar kommer redan 10 minuter efter vi har skickat ut det, säger Daniel Glantz-Persson, ansvarig för Cityidrotts sociala medier.

Snapchatkalendern är inte bara ett nytt sätt att skapa rolig aktivitet på, utan Cityidrott har ett annat syfte som ligger bakom varför de valt att skapa kalendern.
– Det är ett sätt att få ungdomar att upptäcka olika områden och platser runt om i Landskrona, inte bara där man själv bor, utan kanske helt nya platser. Vi försöker välja platser som inte ligger nära en stor väg och som är knuten till en särskild skola tillhörande den platsen. Nu ser vi barn och ungdomar på cyklar överallt som tar sig över stora delar av Landskrona för att försöka hitta oss först och de är verkligen inte dumma så vi får hela tiden försöka göra det svårare och svårare, säger Jonny Karlsson.

Nu har kalendern nått halvvägs in på december innan den avslutas fredagen den 22 december då alla barn har gått på julledighet, och kalendern är väldigt populär menar man på Cityidrott.
– Vi försöker estimera och statistikföra hur många som aktivt valt att gå in och se första ledtråden som kommer ut klockan 15:00 och på så sätt kan vi se hur många som vill ta del av kalendern. Hittills för årets kalender ligger vi på mellan 40-80 barn som aktivt går in för att se vår första ledtråd. Då ska man ha i åtanke att det är många ungdomar som grupperar ihop sig och delar telefon när de ska ut och leta, säger Daniel Glantz-Persson

– Det är helt gratis att vara med och leta. Det enda man behöver göra är att följa oss på Snapchat där vi heter @Cityidrott och sen är det bara köra så fort vi släpper första ledtråden klockan 15:00, fortsätter Daniel Glantz-Persson.

Vill du se mer av hur Cityidrotts Snapchatkalender går till så kan du via länken nedan se ett av avsnitten där Snapchatkalendern genomförs.

Jonny Karlsson gömmer sig på parkeringen ovanför China Palace.

Det finns olika sätt att ta sig runt när man ska jaga ifatt på dagens gömda person. Här är det Edona Sekiraqa som med hjälp av sin  airboard, var först framme vid konsthallen.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser