Annons

Gabbe om alla rykten

BoIS ordförande Gabriel Munck ser fram emot ett spännande 2018.

Det är gott om spekulationer gällande BoIS just nu. Hur ser ekonomin ut? Stannar Viktor Svensson? Vilken roll kommer den nya sportchefen Peter Swärdh att ha? Landskrona Direkt har talat med BoIS ordförande Gabriel Munck.

Annons
 

På tisdagen blev det klart att Peter Swärdh blir ny sportchef i BoIS. Tanken är att han ska ta över den roll som klubbens fotbollsutskott har idag.
– De som sitter i fotbollsutskottet idag kommer att ha en roll som är närmare styrelsen. Vi behöver ju inget fotbollsutskott om vi har en sportchef, säger Gabriel Munck.

De spekulationer som funnits på olika forum att BoIS tränare Agim Sopi skulle vara på väg att lämna klubben stämmer inte enligt ordföranden.
– Det har aldrig varit aktuellt att Agim ska lämna BoIS.

Sportsligt men även ekonomisk ser det ut som BoIS gör ett kanonår. Inför 2017 hade BoIS ett negativt kapital på drygt 3,5 miljoner kronor. Gabriel Munck menar på att det ser bättre ut i år men att klubben fortfarande ligger back men att man bättrat på siffrorna rejält.
– Jag kan inte säga exakt hur mycket det rör sig om men jag gissar att det rör sig om runt en miljon kronor kvar av underskottet när året är slut. Men det är inte klart ännu, säger Gabriel Munck som inte räds elitlicensen.
– Vi har två år på oss att hamna på plus och det ska vi klara, säger han.

Frågan är då hur klubben har råd med en sportchef samtidigt som man har en hel del spelare på önskelistan. Bland annat så är förhandlingarna med mittbacken Viktor Svensson inte klara.
– Det är en balansgång. Men Peter Swärdhs kostnad ryms redan nu i nästa års budget.
Enligt tränare Agim Sopi har förhandlingarna med Viktor Svensson högsta prioritet och Gabriel Munck hoppas att man hittar en lösning inom kort. Värre är det i jakten på en ny målvakt.
– Det är klart att Ivo Vazgec inte kommer att fortsätta i BoIS. Det handlar om pengar. Därför är det hög prioritet att försöka hitta en bra målvakt. Men vi behöver även tre eller fyra spelare till. Och jag ser gärna en bra anfallare bland dessa.

Klart är också att assisterande tränare Björn Ågren slutar.
– Det har med hans civila jobb att göra. Det går inte att kombinera med en tränarroll i ett superettanlag.

Någon ersättare är dock inte klar.
– Vi ska förhoppningsvis ha löst den biten till den 8 januari när träningen drar igång efter semestern. Men det är inte vi kan lova.

Med tanke på att BoIS nu tagit steget upp i Superettan så ökar såväl inkomster som utgifter.
– Runt fyra miljoner kronor från fotbollsförbundet är redan säkrade. Men vi hoppas ju även på ett par riktigt fina matcher som drar mycket folk. Jag hoppas till exempel att vi har lapp på luckan när HIF kommer hit, säger Gabriel Muck.

Men antalet sponsorer har bara ökat marginellt fram till idag.
– Vi hade en bra skjuts förra året och vi hoppas på en liten ökning. Men jag tror inte den blir mycket större än 2017, säger ordföranden som trots allt är vid gott mod.
– Jag tycker att det ser bra ut och det ska bli kul att följa BoIS i Superettan.

Om han själv kommer att sitta med ordförandeklubban även nästa år vill han inte sia om.
– Det får vi se till årsmötet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser