Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

JaBaDaBaDo va kul!

Varje år delar Företagarna Landskrona ut utmärkelsen Årets Företagare. De som fick hedersbetygelsen för 2016 blev JaBaDaBaDo. Detta tillkännagavs på Pumphuset på tisdagen.

Annons
 

Bakom JaBaDaBaDo, vilka tillverkar leksaker med mera, står Calle och Eva Eliasson som drivit företaget sedan 1993. Då hette det dock Filuren.
– Vi startade hemma i källaren och snickrade. Några pengar tjänade vi dock inte, minns Calle Eliasson och skrattar.

Men sedan dess har det gått bra och företaget blev snart ett aktiebolag. Resor till Kina gav kontakter och billiga och bra produkter.
– De är oerhört duktiga och prisbilden går inte att jämföra. Vi köper hem produkter och förädlar dom här hemma och sedan säljer vi dom vidare. Både här i Sverige och i Europa, fortsätter Calle Elisasson.

Juryns motivering lyder:
”Årets Företagare i Landskrona är kreativ, färgstark, stilren, passionerad och med barnasinnet kvar. All design och produktion sker med hållbara och naturliga materialval i innovativa färger och mönster. JaBaDaBaDo startade i liten skala 1993 och är i dag ett internationellt framgångsrikt företag i ständig tillväxt under ett välkänt varumärke. Ingen barnkammare är komplett utan deras produkter”

Utmärkelsen betyder mycket för de båda entreprenörerna.
– Det ger oss mer energi och det behövs. Konkurrensen är stenhård, säger Eva Eliasson.

Att de skulle få utmärkelsen har de känt till en längre tid.
– Ina (Zachhau, ordförande i Företagarna Landskrona. Reds anm) ringde för cirka två månader sedan. Det kändes fantastiskt. Det finns många oerhört duktiga företagare i Landskrona, säger Calle Eliasson, och avslutar.
– Vi delar dock denna utmärkelse med våra tretton anställda. De gör alla ett fantastiskt jobb.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser