Annons

Räkna med fina lyft i London

Amanda Johannesson, Albin Leo, Hanna Brodin, Hugo Brodin, Alvin Broman och Sara Helgesson reser till London för att lyfta fint och tungt. Foto: Marie Brodin.

Sex tyngdlyftare från Landskrona Atletklubb flyger till London på lördag för att på söndagen tävla på den internationella tävlingen Phoenix Cup.

Annons
 

– Det är med stor förväntan som våra sex lyftare tillsammans med en ledare reser till London för att tävla både som lag men även individuellt. De kommer där att kunna låta sig inspireras av lyftare från Holland, Frankrike, Belgien och Storbritannien. Givetvis hoppas vi på en pallplats men konkurrensen är hård, säger ungdomarnas tränare Marie Brodin.

Det är andra året som Landskrona Atletklubb  deltar i Phoenix Cup.
– I år har vi haft möjligheten att skicka dubbelt så många lyftare som förra året och detta tack vara våra sponsorer.  Vi är otroligt tacksamma för stödet till klubben och våra ungdomar.

LAKs  lyftare som åker är de mest erfarna av klubbens ungdomar.
– De har tränat längst och tävlat mest. Våra fyra yngsta som åker, Hanna Brodin, Hugo Brodin, Alvin Broman och Albin Leo lyfte i våras hem Allsvenska serien för ungdomar  och visade även att Landskrona Atletklubb var bland de bästa under  U-SM  i våras. Våra  seniorer Sara Helgesson och Amanda Johannesson har även de tävlat och tränat hårt och båda satsar på att kvala till SM 2018. Så det är ett målmedvetet gäng som åker tillsammans med vår rutinerad lyftare och coach Marcus Ahl, berättar Marie Brodin.

– Vi hoppas att en internationell tävling ska få våra lyftare ännu mer inspirerade,  säger Patrik Helgsson, tränare och ordförande i klubben.
– Och det är kul att kunna visa upp hur fint vi lyfter  även om vi inte lyfter tyngst, inflikar Marie Brodin innan de båda tränarna passar på att önska adepterna lycka till i London följt av en uppmaning att inte glömma att också ha kul.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser