Annons

Barnen i centrum på “juldagen”

Fartfylld ringdans kring granen under ledning av Johan Östberg utlovas när det är dags för Barnens Juldag.

På lördag den 9 december arrangerar Landskronasamverkan Barnens Juldag för första gången. Det blir flera olika aktiviteter utspridda på Kasernplan, Rådhustorget och Järnvägsgatan. 

Annons
 

– Julen är på många sätt barnens högtid. Därför har vi samlat alla barnaktiviteter och hoppas på en mysig dag för hela familjen, berättar Sebastian Swärd från Whyland som på uppdrag av Landskronasamverkan arrangerar Barnens Juldag. 

På Kasernplan byggs ett Hjultorg med många spännande fordon på hjul. Här kan man bland annat träffa brandbilen, testa grävskopan och provsitta i polisbilen.

Johan Östberg, artist och känd för de populära karaktärerna Drill & Drull bjuder barn och vuxna på fartfylld ringdans kring granen på Rådhustorget. Klockan 11.00, 13.00 och 15.00 utlovas traditionella julsånger, ett och annat bus och mycket skratt och glädje. 

På Rådhustorget kan man också grilla marshmallows över öppen eld tillsammans med scouterna, lyssna på spännande julsagor i Sagotältet eller hälsa på tomten i Tomtestugan och lämna sin önskelista. Där finns också en liten granskog och den som längtar efter en vit jul kan passa på att leka i snöhögen (med riktig snö). 

Isbana på Järnvägsgatan

Tidigare har det funnits isbana på själva Rådhustorget i år flyttas denna till Järnvägsgatan.

Under både lördagen och söndagen finns en liten isbana för barn mitt på Järnvägsgatan. På lördagen finns möjlighet att låna skridskor och på söndagen är banan öppen för de som har egna skridskor med sig. 

I princip alla aktiviteter under dagen är gratis, men det finns några undantag.

– Vi vill att alla ska kunna vara med, därför är det allra mesta gratis. Vissa aktiviteter, exempelvis att åka häst & vagn, ponnyridning och att grilla marshmallows kostar en mindre summa, säger Sebastian Swärd.

Barnens Juldag är på lördag den 9 december kl. 10.00–16.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser