Annons

Alinda redo för regionen

Alinda Zimmander lämnade ifjol sitt uppdrag som socialdemokratiskt förtroendevald politiker i kommunstyrelsen. Nu är hon istället redo att ta på sig uppdrag i regionen.

På måndagen höll Socialdemokraterna i Landskrona nomineringsmöte inför stundande val till riksdag och region.

Annons
 

Socialdemokraterna i Landskrona nominerade Niklas Karlsson till riksdagslistan som sitt förstanamn. Vid valet 2014 var Niklas Karlsson placerad som förstanamn på valsedeln för Skåne läns västra och lär så bli även denna gång, inte minst med tanke på att han är ordförande i partidistriktet. Senast fick listan fyra mandat så redan nu kan riksdagsmannen räkna med en ny period.

I riksdagen är Niklas Karlsson ledamot i finansutskottet med ansvar för i huvudsak kommunalpolitiska frågor. Han är även ledamot i den parlamentariska församlingen i Europarådet. Till riksdagslistan nominerades även Cecilia Hallberg och Rafael Bakrawi.

Anders Karlsson lämnar regionen
Tidigare riksdagsmannen Anders Karlsson som idag är ordförande för regionfullmäktige i Region Skåne och som till valet 2014 var Socialdemokraternas andranamn på valsedeln till regionen har avböjt omval. Detsamma gäller för Eva Örtegren som under många år suttit med i regionfullmäktige.

Socialdemokraterna i Landskrona har valt att nominera följande politiker till denna lista:
Jonas Esbjörnsson, Alinda Zimmander, Anders Lindblom, Jonas Karlsson, Mecide Özer, Bjarne Andersen, Annette Nilsson, Aqba Ar Rawi, Anna-Greta Glader, Felix Denyo och Simon Andrijevski.

– Anledningen att jag nu vill sitta med i regionen är för att många beslut där också rör Landskrona, säger kommunalråd Jonas Esbjörnsson.

Nomineringar till kommunfullmäktigelistan gör Socialdemokraterna i samband med sitt årsmöte i mars.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser