Simmade så in i Norden bra

Emil Hassling simmade hem tio medaljer vid JDM. Tre av medaljerna var av ädlaste valör. Foto: Arkivbild
Emil Hassling från Landskrona är ett framtidsnamn inom svensk simning. Efter helgens NM-tävlingar på Island är han  nu rankad trea i Europa på 400 medley i klassen under 18 år.

Landskrona Simsällskap hade med sig tre simmare och en tränare till Reykjavik för att representera Sverige vid den gångna helgens Nordiska Mästerskap i simning.

Landskrona Simsällskap fortsätter att skörda framgångar. Vid NM på Island kunde Landskrona Simsällskaps chefstränare David Söderstjerna på plats notera att hans adepter skötte sig med bravur och bärgade hem inte mindre än sex guld, ett silver och ett brons. 

Oskar Hoff -98 kan titulera sig Nordisk seniormästare på 50 fjärilsim efter en stark finalsimning på tiden 24,02. Han var även med i det segrande svenska laget på 4×100 medley samt laget som tog silver på 4×200 frisim.

Emil Hassling -00 vann dubbla juniortitlar i överlägsen stil på 200 och 400 medley. Segrartiderna 1.58,94 samt 4.16,55 innebar stora personliga rekord. Emil är nu rankad trea i Europa på 400 medley i klassen under 18 år. Emil tog ytterligare två guld i lagkapp då juniorerna vann 4×100 medley och 4×100 frisim.

Linus Kahl -01 tog en individuell bronsmedalj på 200 medley efter att han sänkt sitt personliga rekord med en sekund till 2.02,15. Linus, som har ett år kvar i klassen, blev även fyra på 400 medley och 200 bröstsim.

Sverige slutade på andra plats efter Danmark i poängstriden på både junior- och seniorsidan.

Till arkivet