Köp elbilen i TV-affären

Unitis elbilar kommer att produceras i Sverige och själva monteringen kommer att äga rum i Landskrona. Bilarnas skal är tillverkade av återvinningsbar kolfiber och lättare kompositmaterial. På torsdag lanseras bilen i Landskrona.
Unitis elbilar kommer att produceras i Sverige och själva monteringen kommer att äga rum i Landskrona. Bilarnas skal är tillverkade av återvinningsbar kolfiber och lättare kompositmaterial. På torsdag lanseras bilen i Landskrona.

Elbilsföretaget Uniti håller sin världslansering av den första Uniti-elbilen vid ett stort event i Landskrona på torsdag. Mer än 2000 gäster väntas komma. Trots detta ligger företaget inte på latsidan när det gäller att knyta upp nya samarbetspartners. I dagarna har det blivit klart att såväl E.ON som MediaMarkt inleder spektakulära samarbeten med bolaget.

Uniti har rönt en hel del uppmärksamhet genom sin crowdfunding-kampanj och sin unika elbil som planeras gå i produktion 2019. Nu har MediaMarkt Sverige och Uniti tecknat ett exklusivt samarbetsavtal som innebär att Uniti kommer att ha showroom i MediaMarkts varuhus i Nacka Forum och på Svågertorp. Kunder kommer att ha möjlighet att titta på och förhandsboka Unitis elbil i dessa varuhus och online på mediamarkt.se.

– Unitis elbil ligger i tiden och vi är särskilt glada över att samarbeta med ett spännande svenskt startup-bolag som dessutom bidrar till att stärka den svenska industrin, säger Per Kaufmann, VD på MediaMarkt Sverige i ett pressmeddelande.

Enligt Uniti  har företaget fått nära 1000 förbeställningar trots att man alltså inte finns ute hos den vanliga bilhandeln.
­– Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilåterförsäljare, utan snarare bland den senaste hemelektroniken. MediaMarkt Sverige är en del av Europas ledande hemelektronikkedja och det var därför ett naturligt val för oss att inleda samarbete med dem, säger Lewis Horne, VD Uniti.

I går avslöjade Uniti att man också inleder ett samarbete med E.ON där elbolagets svenska kunder vid köp av den Landskronamonterade bilen ska få fem års energi för att ladda sina bil hemma, och elen är garanterad att hämtas från solceller.
– Vi vet att det mesta av laddningen, särskilt för denna typen av bilar, kommer att äga rum hemma. Så visst är detta en särskilt hållbar lösning, säger Tobias Ekman, innovationschef på Uniti.

Till arkivet