Annons

Brukarensemble tar steg från scen till bioduk

Linda Forslund och Odd Ellgård spelar två viktiga roller i Öresundsteaterns Brukarensembles nya julhistoria, Flickan med Svavelstickorna, som visas på Biograf Maxim.
Med på bilden är även (från vänster) Max Åbjörnsson, Simon Otterström, (bakom Simon tittar William Pedersen fram) Mikael Åkesson och Patrik Ekelund
Längst bak: Per Ullberg och Mikael Andersson

Sagan Flickan med svavelstickorna av H. C. Andersen är lika vacker som sorglig. En helt ny version av denna historia visas vid fyra tillfällen på Biograf Maxim i december. Det är Öresundsteaterns Brukarensemble som fortsätter sin tradition med julinspirerande berättelser. Men i år har man alltså tagit steget från scenen till bioduken.

Annons
 

Öresundsteaterns Brukarensemble fortsätter sin tradition med en julinspirerande föreställning i december. Efter de tre senaste årens uppsättningar av Oluf Brock – en landskronitisk julsaga, som baserades på Charles Dickens En spökhistoria vid jul, byts den historien i år ut mot en annan världsberömd saga. Denna vinter väljer man att berätta H. C. Andersens Flickan med svavelstickorna.
– Vi har haft filmade inslag i tidigare föreställningar men den här gången visas allt på den vita duken, säger Per Ullberg på Öresundsteatern.

Landskrona Direkt har träffat delar av brukarensemblen och de är mycket nöjda med resultatet. Det har dock inte varit alldeles enkelt.
– Jag var lite rädd för det där med tändstickor i början men jag lärde mig och sedan gick det bra, säger Linda Forslund som spelar huvudrollen som flickan som tvingas ut att sälja svavelstickor för att få lite mat till familjen.

Även Odd Ellgård spelar en viktig roll.
– Jag spelar en ond kille, säger han.
– Jag tycker det är roligare och spela onda än goda personer, säger han och skrattar.

Per Ullberg har haft det tufft att få ihop historian.
– Först och främst så utspelar sig originalet på nyårsafton men vi har flyttat det till julafton, säger han.
– Det var dock inget problem. Det var värre att hitta roller. I originalet är det inte med så många. Därför har jag ändrat lite i handlingen. Men det är fortfarande en mycket tänkvärd saga som kanske är mer aktuell än någonsin.

Flickan med svavelstickorna har premiär den 9 december klockan 11.00. Filmen visas alltså på Biograf Maxim. Kassan öppnar 10.30. Övriga visningar är den 10, 16 och 17 december. Tiden är densamma. Biljetter köps på www.kulturcentralen.nu eller på plats kontant eller med swish.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser