Annons

Två VD:ar väljer att sluta

Ventrafikens VD Rolf Andersson beklagar misstaget som innebar att ett 50-tal passagerare som bokat hemresa från Ven i måndags missade sin avgång.

Ventrafikens VD Rolf Andersson slutar till våren.

I lördags firade det kommunala renhållningsbolaget LSR sina 40 år med ett julevent på Kasernplan. Sedan en tid tillbaka står det klart att bolagets VD sedan tio år tilbaka, Jonny Meerwald, har sagt upp sig för att påbörja en ny tjänst. På dagens styrelsemöte i LSR presenteras antagligen hans efterträdare. Samtidigt står det klart att även Ventrafiken kommer att byta VD inom kort.

Annons
 

– Jag är glad och stolt över att jag har fått vara en del av LSR och det LSR står för, säger Jonny Meerwald och berömmer bolagets styrelse.
– De har arbetat för bolagets bästa vilket starkt bidragit till att arbetet varit inspirerande, kul och meningsfullt.

Jonny Meerwald, har arbetat på LSR först som driftchef 2005 till 2007 och därefter som VD.
– Jag tror att i en ledande roll är det bra för verksamheten att det finns en kontinuitet samtidigt kan det vara bra att en ny VD kommer in och kan se verksamheten med nya ögon. Även för min egen del tror jag det är bra och utvecklande med en ny arbetsgivare/roll , säger Jonny Meerwald som lämnar sin tjänst lagom till jul.
– Jag går nu vidare till Sysav och Måsalycke avfallsanläggning.

Även Ventrafiken har flaggat för VD-skifte. Rolf Andersson som fick strama upp bolaget efter par minst sagt turbulenta år har aviserat att han vill sluta på egen begäran.
– Det är dags för generationsskifte, säger 64-åringe Rolf Andersson till Landskrona Posten.

VD-skiftet på Ventrafiken sker antagligen framåt vårkanten. Mångårige medarbetaren Linus Olsson, idag vice vd, nämns som en tänkbar kandidat att ta klivit upp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser