Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

#MeToo och #vardeljus i kyrkan

Fredagen den 8 december blir det en ljusmanifestation i Sofia Albertina kyrka med anledning av #MeToo och kyrkans eget upprop #vardeljus. Birgitta Wettersand som initierat manifestationen samt Carina Brink, präst finns på plats. Foto: Hjördis Thelander

Fredagen den 8 december, klockan 17.00 blir det en ljusmanifestation i Sofia Albertina kyrka med anledning av #MeToo.

Annons
 

MeToo-uppropen sprider sig till allt fler yrkesområden. I förra veckan släppte Svenska kyrkan  sin egen hashtag #vardeljus, som vill sätta ljus på maktmissbruk, sexism och övergrepp som länge dolts i mörker.

I Landskrona uppmärksammas #MeToo fredagen den åttonde december klockan 17.00, med en ljusmanifestation i Sofia Albertina kyrka. Efter manifestationen kommer kyrkan att vara öppen för alla som vill tända ljus, dela upplevelser med varandra eller bara ta en fika. Då finns också diakon och präster på plats.

– Över världen delas nu skakande berättelser om övergrepp, sexuella trakasserier och sexism. #MeToo är omvälvande. Det avslöjar våld och maktmissbruk som borde höra historien till. Vi ser kvinnor i bransch efter bransch resa sig. I helig vrede säger de: Nu räcker det!, uttalade ärkebiskop Antje Jackeléns med anledning av #MeToo och #vardeljus nu nått in i kyrkans värld.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser