Annons

Cupguld till Noel Berg

Nicky Henricksson, Melissa Tairovska och Noel Berg som nu är rankad etta i landet med sina medaljer från Svenska Cupen 3. Foto: privat.

I lördags avgjordes Svenska Cupen 3 i Trelleborg i taekwondo. På plats hade Landskrona Taekwondo Akademi fyra tävlande varav tre fick kliva upp på prispallen för att motta medaljer.

Annons
 

Svenska Cupen är en del av Svenska Elitserien som består av tre cuper och slutligen Svenska mästerskapet som i år avgörs den 8 december i Västerås.
– Den med flest vunna matcher och högst ranking efter tre cuper och SM kvalar då till landslaget i respektive ålderskategori, säger Johan Berg sportchef i LTA och förklarar de olika kategorierna som finns: Kadett landslaget 11-14år, junior landslaget 15-17år, senior landslaget 17 år och upp.

Noel Berg gick två matcher på lördagen. Den första matchen lottades Landskronakillen mot en Göteborgare. En match som domaren bröt redan i första ronden på grund av poäng och teknisk överlägsenhet. Finalen gick mot en Malmöpåg och slutade 17-3 i  Noel Bergs favör.

Resultat i Trelleborg.

Noel Berg – Guld
Melissa Tairovska – Brons
Nicky Henricksson – Brons
Albert Carlsson – Förlust i kvartsfinal.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser