Annons

Traditionsenligt julstök på museet

Söndagen den 3 december vankas det traditionsenligt julstök på museet.

Med berättarstuga, pysselverkstad, musik och julgranstävling hälsar Landskrona museum välkommen till stt traditionsenliga julstök.Klockan 12-17 söndagen den 3 december sjuder museet av julaktiviteter för hela familjen.

Annons
 

Det blir hantverk, pyssel, musik, tävlingar, sagor och mer under årets julstök som har temat “Julens under”. Tillverka egna julkort, gör din egen gran eller skapa julpynt av naturmaterial vid museets olika pysselstationer och njut av stämningsfull musik med Sonorakören i café Nell Walden. Missa inte ett besök till affären på tredje våningen som öppnar upp för karamellförsäljning under julstöket. Det blir även premiärförsäljning av landskronakartan från 1985 i museibutiken.

Bertils konditori
I museets medeltidsutställning serveras lammull – en varm äppeldryck kryddad med julens smaker och i filmsalen visas prov på hantverk som kardning, knyppling, ljusstöpning och spinning. Det arrangeras en klurig rimtävling i den nya utställningen Reklam! och i Minnesbanken visas nyinkomna föremål från Bertils konditori. Under dagen kan du även vara med i jakten på museet julgurka. Hur den går till? Det får du veta när du besöker museet den 3 december.

Utöver museets aktiviteter finns även Röda korset, Folk och bygd och Landskrona syförening på plats under dagen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser