Annons
Måndagen den 17:e januari
3°C 4.6m/s
Dagens namn: Anton, Tony

Matprofiler till hållbart julevent

Beroende på produkt varierar matsvinnet mellan 10 och 50 procent i hela kedjan, vilket säger sig själv är en onödigt stor miljöbelastning. På lördag kan du få tips av Sanna Ohlander och Mårten Thorslund hur du kan minska ditt matsvinn.

Som tidigare rapporterats så firar LSR 40 år på lördag med ett hållbart julevent på Kasernplan för hela familjen. Förutom julloppis, sopsafari och barnteater blir det matfokus. För att inspirera till hur man kan minska på matsvinnet, särskilt under julen, har de bjudit in två matprofiler som gillar mat och hållbarhet.
På plats kommer Sanna Ohlander, matkreatör och kostrådgivare, att vara och laga mat av julmatsrester.
Även Mårten Thorslund som driver sajten matsvinnet.se inspirerar och berättar om hur man kan bli bättre på bäst-före-datum, hur man ska tänka med kylen och frysen och vad man konkret kan göra för att minska sitt matsvinn.
Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser