Annons

Häljarpsspelare på väg till VM

Lexie Carlino i Häljarps Sportklubb representerar USA i innebandy-VM. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Om någon vecka byter innebandyspelaren Lexie Carlino ut Häljarps Sportklubbs matchställ mot USA:s landslagsdress. Innebandy-VM för damer väntar i Bratislava 1-9 december.

Annons
 

Redan för ett år sedan, blev Lexie Carlino kontaktad av USA:s ledarstab inför U19-VM, men då tvingades hon tacka nej på grund av skada. I år deltog Lexie i en uttagning i Motala och är nu klar för att spela för USA. Häljarpstjejen har dubbelt medborgarskap och i USA:s lag finns tjejer med från flera stora innebandynationer: Tjeckien, Schweiz och Finland.

Frågan är då hur USA står sig i ett världsmästerskap. Finns det en chans att man hamnar på någon av de tio översta platserna?
– Jag vet inte riktigt. Vi har inte tränat tillsammans så mycket men det såg bra ut och jag tror att vi har en chans. Vi åker ner tidigare för att träna tillsammans innan VM drar igång, säger Lexie Carlino och menar att det finns mycket potential i truppen.

Fredrik Jönsson, tränare för Häljarps SK’s damlag är glad.
– Det här tycker vi alla är så roligt och välförtjänt. Lexies medverkan i VM kommer säkerligen att höja intresset för innebandyn ytterligare här i Häljarp och Landskrona. Jag håller tummarna för Lexie och USA, säger han.

USA inleder med att möta Japan. I gruppen ingår även Thailand och Danmark.
– Vårt mål är att åtminstone bli tvåa i grupp C. Efter det tar vi en match i taget och ser var det leder till, kommenterar USA:s förbundskapten Anne Jumppanen målsättningen på usafloorball.org.

Vad Landskrona Direkt erfar kan ytterligare en Landskronabo bli aktuell för VM-turneringen, då för Storbritannien.

Text och bild: Ulf Bjarke
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser