Annons

Fullsatt på Selmadagen

Selmdagen bjöd på fullsatt lokal, uppskattade föredrag och många lyckliga vinnare i lotteriet. Foto: Eva Hallkvist.

Årets Selmadag, den nionde i ordningen som Föreningen Selma arrangerade, lockade fullt hus på Teaterrestaurangen. Publiken bjöds på ett varierat och uppskattat program under eftermiddagen och kvällen.

Annons
 

Först ut var Ingrid Tollgerdt-Andersson, författare, fil.dr., forskare och samhällsdebattör.
Ingrid höll ett färgstarkt föredrag om relationer och det blev många igenkännande skratt och instämmande mummel från deltagarna. Efteråt signerade hon sin nya bok ”Relationer – himmel eller helvete” och det blev många inköp. En bra julklapp, tipsar Ina Zachhau i föreningen om.

Nästa kvinna på scenen var sångerskan och målarinnan Louise Östberg. Tillsammans med sin duokollega i TwiCeTime, Johan Nilsson, underhöll de publiken med vacker sång och musik.
– Louises färgstarka och vackra tavlor fanns utställda i caféet och väckte stor beundran.

Selmas medlemmar sålde lotter och som vanligt fanns det ett stort bord dukat med vinster.
– Tack vare givmilda butiker, restauranger och andra företag i Landskrona med omnejd fanns det massor med vinster att välja på. Många lyckliga vinnare blev det under kvällen, intygar Ina Zachhau.

Birgitta Rydberg är en mångbegåvad scenkonstnärinna som är född in i teatern och dansens värld. Hon har jobbat som showartist utomlands och varit med i otaliga musikaler och teateruppsättningar i Sverige. Sedan många år tillbaka har vi glädjen att se henne på Fredriksdalsteatern på somrarna.
– Birgitta höll ett roande föredrag om sig själv och sitt liv, vilket var premiär och något hon var riktigt nervös inför men naturligtvis klarade av med bravur.

Årets Selma!
Kvällen avslutades med att Årets Selma korades och utmärkelsen gick till Susanne Johannesson, ridskolechef på VKRK, med motiveringen:
”Susanne Johannesson tilldelas utmärkelsen Årets Selma för sitt stora engagemang i arbetet med barn och ungdomar på Viarps Kör- och Ridklubb. En särskild insats har Susanne gjort för funktionshindrade och för nyanlända ungdomar”.

Birgitta Rydberg och moderatorn Bibbi Årman överlämnade diplom och två stora böcker om Selma Lagerlöf av författaren från Landskrona, Lena Carlsson. Susanne Johannesson tackade för priset och berättade om ridskolan och att hon delar priset med sina duktiga medarbetare som alltid ställer upp för både elever och hästarna.

– Därefter blev det dragning på entrébiljetterna, trots att det är fri entré så får alla en biljett med vinstchans på, och tre lyckliga vinnare fick vackra glas med sig hem. Det blev ännu en lyckad och härlig Selmadag.Välkomna nästa år igen då det är 10-årsjubileum, avslutar Ina Zachhau.

Årets Selma, Susanne Johannesson.
Foto: Eva Hallkvist.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser