Annons

Seger i debuten för Omar

Omar Abdul-Majid, 23, har gått sin första match i proffsboxning.

23-årige Omar Abdul-Majid från Landskrona har äntligen gått sin första proffsboxningsmatch. Trots minimal förberedelse kunde han vinna på poäng över georgiern Tsotne Sultanishvili vid en gala i Göteborg nyligen.

Annons
 

Redan som 17-åring ville Omar Abdul-Majid bli proffsboxare men då hindrade lagen honom.
– Efter fem års väntan fick jag äntligen en match mot en kille som är regerande kickboxningsvärldsmästare som nu gått över till proffsboxning, säger han och berättar om förutsättningarna inför matchen.

– Jag fick beskedet om match sex dagar innan galan skulle gå av stapeln. Det blev tre dagar med träning, en dag för en lång promenad sedan invägning dagen innan match. Sex veckor brukar man säga är det som krävs i förberedelser inför en match, säger Omar Abdul-Majid.

Omar Abdul-Majid är boxningstalangen som Landskrona Direkt följt, från och till, sedan han som diplomboxare tog sina första staplande steg i ringen. Nu har han gått sin första proffsmatch i lätt weltervikt. För ett par år sedan var debuten ytterst nära vid en gala i Ystad men ett sent avhopp grusade planerna den gången.
– Jag har hållit igång. Jag tränar i Helsingborg och en del i Göteborg men aldrig att jag hoppar på en match igen på så kort tid.

Boxningsnytt.se berömmer Landskronakillens debut och menar att Omar Abdul-Majid såg rapp, snabb och genomtränad ut.
– Han höll stilen matchen igenom och var tveklöst den bättre boxaren av de två. Han slog mer, han hade bättre tryck i slagen och han undvek många av Sultanishvilis envisa kontringar och försök till anfall.

Segersiffrorna var klara 3-0.
– Knocken var nära, säger Omar Abdul-Majid med ett snett leende

Frågan är nu vad som står på tur för stans enda obesegrade proffsboxare.
– Nu får jag avvakta och se. Men helt klart blir det fler matcher, avslutar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser