Annons

Gymnaster mötte internationellt motstånd

Sanna Agic, Celine Vergara och Wilma Mårtensson samt i främre raden Miranda Aarstad och Emma Jönsson var och tävlade i Danmark.
Foto: Privat.

Söndagen den 12 november var det dags för några av LKGF:s gymnaster att åka till Danmark för att tävla i den första tävlingen av RG Friends Masters. Det var en internationell tävling som hade lockat gymnaster från Sverige, Norge och Tyskland.

Annons
 

Landskrona Kvinnliga hade med sig fem gymnaster, Miranda Aarstad som tävlade i kategorin ”children”.
– Miranda gjorde en jämn och fin tävling helt efter förmåga i både sitt friståendeprogram och tunnbandsprogram och det hela belönades med en 4:e plats i det tuffa startfältet. Vann gjorde en väldigt duktig gymnast från Tyskland, rapporterar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

Näst ut på mattan var Emma Jönsson och Sanna Agic som tävlade i kategorin ”pre-juniors”.
– Både Emma och Sanna tävlade i redskapen tunnband och käglor. Emma lyckades köra en ganska stabil tävling, ett litet tapp i tunnbandsprogrammet men för övrigt väldigt fin på mattan med en härlig utstrålning. Sanna hade det lite tuffare under dagen och redskapen satt inte riktigt där hon tänkt sig alltid. Men med vilja och glädje genomförde Sanna sina program och hon är en fantastisk fin gymnast med sina långa linjer. Emma slutade på en 5:e plats och Sanna på en 9:e plats. Vann gjorde en tjej från Tyskland.

Celine Vergara tävlade i juniorklassen, och tävlade därmed i  tre redskap.
– Celine valde att köra tunnband, boll och käglor och det gjorde hon galant. Helt efter förmåga genomförde Celine tre fina
program med massa utstrålning. För sin insats belönades Celine med en 8:e plats i det gedigna startfältet, vann gjorde en gymnast på Norge som var väldigt duktig.

Sist ut för dagen var Wilma Mårtensson som representerade LKGF i seniorklassen. Även hon körde
tre grenar och liksom Celine hade Wilma valt tunnband, boll och käglor.
– Wilma levererade tre fartfyllda program med intressant innehåll, det belönades av domarna och Wilma fick fina poäng för sin insats på mattan. Det blev även så bra att Wilma fick åka hem med en bronspeng. Vann gjorde även här en gymnast från Norge, avslutar Jenny Engdahl.

Med under dagen var Wiktoria Matulaniec vid domarbordet och Emma Sandell som tränare åt flickorna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser